Winkeltrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Gezonde lucht thuis: de kracht van luchtzuiverende planten en goede ventilatie

Gezonde lucht thuis: de kracht van luchtzuiverende planten en goede ventilatie

We weten allemaal dat het belangrijk is om gezond te eten, voldoende te bewegen en genoeg te slapen, maar wist je dat de luchtkwaliteit in huis net zo belangrijk is voor onze gezondheid? In deze blog kom jij erachter hoe jij de lucht binnenshuis binnen zo gezond mogelijk houdt om zo jouw te bevorderen.

 

Luchtzuiverende planten in jouw interieur.

Laten we beginnen met luchtzuiverende planten. Er zijn talloze studies uitgevoerd waaruit blijkt dat bepaalde planten schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren. Denk aan formaldehyde, benzeen, ammoniak en tolueen. Deze stoffen zitten in veel alledaagse producten, zoals meubels, stoffen en schoonmaakmiddelen. Klachten die kunnen optreden bij een slechte luchtkwaliteit zijn onder andere geïrriteerde ogen, vermoeidheid, hoofdpijn, allergieën en astma. Door luchtzuiverende planten te kopen, kunnen deze klachten verminderen of zelfs helemaal voorkomen. Een paar voorbeelden van luchtzuiverende planten zijn de Areca Palm en de Sansevieria. Zet ze op strategische plekken in huis, zoals de slaapkamer, de woonkamer en de badkamer, voor het beste resultaat.

 

Ventileren blijft essentieel

Naast luchtzuiverende planten is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie. Hoe goed geïsoleerd je huis ook is, er zal altijd sprake zijn van vocht en verontreiniging. Goede ventilatie zorgt voor een gezonde uitwisseling van binnen- en buitenlucht en voorkomt schimmelvorming. Zet daarom regelmatig ramen en deuren open, bijvoorbeeld tijdens het luchten van de slaapkamer en woonkamer. Of investeer in een mechanisch ventilatiesysteem, dat zorgt voor een constante aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht.

 

Voldoende en goede isolatie

Een ander aspect om in gedachten te houden bij de luchtkwaliteit binnenshuis is isolatie. Goede isolatie zorgt voor een comfortabel en energiezuinig huis, maar slechte isolatie kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Als er sprake is van een slechte luchtcirculatie, blijven schadelijke stoffen hangen en kan er schimmel ontstaan. Zorg daarom voor voldoende ventilatie, maar ook voor goede isolatie, bijvoorbeeld door tochtstrips en isolerend glas.

https://www.fleurdirect.nl/