Alarmen

Een inbraakalarm geeft een extra niveau van veiligheid boven uw slot. U kunt immers het veiligste slot hebben dat er op de markt is, echter als een struikrover domweg uw ruit binnen kan slaan als u niet thuis bent, bent u alsnog niet optimaal beveiligd. Een inbraakalarm kan een inbreker niet alleen spotten en de politie waarschuwen, het kan bovendien preventief werken! Zodra een struikrover ziet dat uw verblijf extra beveiligd is met een alarm, zal hij of kantkloswerk er in de meeste gevallen immers voor kiezen uw honk te laten voor wat het is, en op zoek te gaan naar een huis dat minder goed beveiligd is. Een deur- of raamsticker of een zichtbare sirene werkt soms al net zo perfect als het alarm zelf. Net als bij sloten, zijn er ook bij alarmen talrijke verschillende soorten systemen, en nog meer bijbehorende accessoires om de weg binnen kwijt te kunnen raken. Om u hierbij te helpen, hebben wij wederom een aantal soorten alarmsystemen op een rij gezet, samen met wat nuttige informatie met beroep tot de systemen.

Inbouwespagnolet

Een inbouwespagnolet is een espagnolet die binnen de deur verzonken is. Espagnoletten zijn over het generaal alleen van in afsluitbaar, en zijn dus vooral tof voor balkon- en tuindeuren; niet voor voordeuren. Een inbouwespagnolet loopt langs de complete lengte van jouw deur, en loopt soms zelfs door langs de boven-, achter-, of kantkloswerk. Espagnoletten hebben meerdere sluitpunten, variërend van twee tot zelfs wel tien.

Als u de sloten op uw deur wilt vervangen, is het cruciaal om te weten welke sloten er zijn, wat zijkant voor uw deur kunnen betekenen, en wat het kost om ze op uw deur te laten stellen. Binnen dit artikel zullen wij daardoor binnentreden op de verschillende soorten sloten die er zijn, op welke deur ze passen, en hoe veel het kost om de sloten op uw deur te vervangen.

Maak je verblijf veiliger

Met een aantal relatief eenvoudige middelen kan jouw huis een stuk veiliger wordt. Plaats inbraakwerende sloten met keurmerk, breng een alarmsysteem aan en zorg dat jouw huis er altijd bewoont uitziet. Let bovendien op het gedrag van het volmaakte gezin. Sluit altijd alle deuren en ramen, bovendien als je slechts even de deur uitgaat, laat sleutels niet binnen het slot zitten en leg geen waardevolle spullen binnen het zicht. Open niet zomaar de deur voor iedereen en laat zeker geen onbekende mensen in. Dit zijn kleine gedragsveranderingen die weinig moeite kosten en de veiligheid van je huis aanzienlijk zou verhogen.

Het Politiekeurmerk

Het Politiekeurmerk geeft aan dat een huis perfect beveiligd is. Als uw honk beveiligd is volgens het Politiekeurmerk, wordt de hele beveiliging langsgelopen, inclusief brandveiligheid en verzachting binnen en om het honk, bekomt u korting op uw inboedelverzekering, en is de kans op een geslaagde diefstal tot 90% minder.

Beveilig jouw stulp tegen roof

Een woning is een plek waar jij, en jouw gezin zich veilig kunnen voelen. Veiligheid en geborgenheid maakt van een stulp een thuis. Helaas zijn er ook ongewenste “gasten” die buitenshuis uitnodiging een kijkje komen nemen, bij voorkeur als je niet thuis bent. Dagelijks vinden er in Nederland pakweg 200 inbraken plaats. Een inbraak leidt niet alleen tot verlies van eigendommen, het is tevens een emotionele gebeurtenis met een grote impact op het volkomen gezin. Bescherm je bezittingen, familie en privacy door jouw stulp perfect te beveiligen.

Insteeksloten

Insteeksloten zijn sloten die aan de binnenkant van uw deur gemonteerd worden. In de insteeksloten zijn er over het generaal twee soorten leverbaar, het ‘gangbare’ insteekslot, en een smaller insteekslot. Het gebruikelijke insteekslot is schitterend voor stompe, houten deuren. Het smalle insteekslot is – de naam zegt het al – smaller, en tof voor kunststofdeuren en metalen deuren, veelal met een opdekrand. Een smal insteekslot heeft een relatief hoge en smalle slotkast.

Er zijn talrijke wegen om jouw verblijf te bewaken tegen inbraak en diefstal. De belangrijkste is uiteraard een goed slot op de buitendeuren. Er zijn echter meerdere verschillende sloten, die elk op een andere vorm kunnen beschutten, en niet elk slot past op elke deur. Veruit de meeste sloten die binnen Nederland benut wordt om deuren te afschermen, zijn cilindersloten. Binnen de cilindersloten is er een cruciaal verschil tussen insteeksloten, die verzonken zitten binnen uw deur, en oplegsloten, die aan de binnenkant op uw deur gemonteerd zijn.

Slotenmaker Amsterdam