Oplegsloten

Oplegsloten worden hedendaags in nieuwe huizen ongeveer nooit meer aangebracht. Ze zijn nog wel te vinden in oudere huizen in grote steden, maar zij zijn niet heel modern. Kant komen vrijwel alleen voor op stompe, houten deuren die naar binnen openen. Kant bestaan uit een slotkast dat aan de omhulsel van de deur bevestigd is, vaak binnen unificatie met een vaste buitencilinder en een opbouw-sluitkom.

Als u de sloten op uw deur wilt vervangen, is het belangrijk om te weten welke sloten er zijn, wat ze voor uw deur kunnen betekenen, en wat het kost om zij op uw deur te laten stellen. Binnen dit artikel zou wij daarom reageren op de gevariëerde soorten sloten die er zijn, op welke deur ze tasten, en hoe veel het kost om de sloten op uw deur te vervangen.

Meerpuntssluiting

Een andere bewerking van een insteekslot is een meerpuntssluiting. Over het generaal is een meerpuntssluiting veiliger en praktischer dan alternatieve insteeksloten, aangezien het tot wel vijf sluitpunten, gedeeld over de lengte van de deur, heeft. Naast het waarheid dat de meerpuntssluiting veiliger is dan andere insteeksloten, ziet het er bovendien mooier uit en is het gemakkelijker te bedienen. De vele sluitingen wordt immers allemaal centraal, met één tool, bediend, en de deur hoeft niet ontsierd te worden met extra bijzetsloten. Bij een meerpuntssluiting is het niettemin extra belangrijk om een SKG-goedgekeurd, veilig slot te hebben, omdat een dief anders bovendien maar het meldkamer cilinder hoeft te manipuleren om de alternatieve cilinders mee te beuren.

Klavierslot

Klaviersloten zijn een soort insteekslot dat ongeveer nooit meer verhindert. Het is een slot buitenshuis cilinder; de tool bedient het slot direct. Deze sloten zijn niet in SKG-goedgekeurde editie te kijken, en zijn dus natuurlijk niet aan te raden om uw deur mee te behouden. Deze sloten wordt tegenwoordig hoofdzakelijk benut om sloten en binnendeuren mee te beschutten.

Beveilig jouw verblijf tegen roof

Een woning is een plek waar jij, en jouw gezin zich veilig kunnen voelen. Veiligheid en geborgenheid maakt van een stulp een thuis. Helaas zijn er bovendien ongewenste “gasten” die zonder uitnodiging een kijkje komen nemen, bij voorkeur als jouw niet thuis bent. Dagelijks vinden er binnen Nederland pakweg 200 inbraken plaats. Een roof leidt niet alleen tot verlies van eigendommen, het is tevens een emotionele gebeurtenis met een grote impact op het gehele gezin. Bescherm jouw bezittingen, familie en privacy door jouw huis perfect te beveiligen.

Insteeksloten

Insteeksloten zijn sloten die aan de binnenkant van uw deur gemonteerd worden. In de insteeksloten zijn er over het algemeen twee soorten leverbaar, het ‘normale’ insteekslot, en een smaller insteekslot. Het normale insteekslot is tof voor stompe, houten deuren. Het smalle insteekslot is – de naam zegt het al – smaller, en schitterend voor kunststofdeuren en metalen deuren, veelal met een opdekrand. Een smal insteekslot heeft een relatief hoge en smalle slotkast.

Maak je stulp veiliger

Met een aantal betrekkelijk eenvoudige middelen kan jouw huis een stuk veiliger wordt. Plaats inbraakwerende sloten met keurmerk, breng een alarmsysteem aan en zorg dat je woning er altijd bewoont uitziet. Let ook op het gedrag van het volledige gezin. Sluit altijd alle deuren en ramen, ook als jouw echter even de deur uitgaat, laat sleutels niet in het slot zitten en leg geen waardevolle spullen binnen het zicht. Open niet zomaar de deur voor iedereen en laat vanzelfsprekend geen onbekende mensen in. Dit zijn kleine gedragsveranderingen die weinig moeite kosten en de veiligheid van je verblijf aanzienlijk zullen verhogen.

Er zijn meerdere manieren om je honk te behouden tegen inbraak en diefstal. De voornaamste is natuurlijkerwijs een goed slot op de buitendeuren. Er zijn maar talrijke gevariëerde sloten, die elk op een optionele vorm kunnen behoeden, en niet elk slot past op elke deur. Veruit de meeste sloten die in Nederland gebruikt wordt om deuren te beveiligen, zijn cilindersloten. Binnen de cilindersloten is er een belangrijk verschil tussen insteeksloten, die verzonken zitten binnen uw deur, en oplegsloten, die aan de binnenkant op uw deur gemonteerd zijn.

Sleutel afgebroken in het slot

Inbouwespagnolet

Een inbouwespagnolet is een espagnolet die in de deur verzonken is. Espagnoletten zijn over het generaal alleen van in afsluitbaar, en zijn dus vooral schitterend voor balkon- en tuindeuren; niet voor voordeuren. Een inbouwespagnolet loopt langs de volledige lengte van jouw deur, en loopt soms zelfs door langs de boven-, achter-, of zij. Espagnoletten hebben talrijke sluitpunten, variërend van twee tot zelfs wel tien.