Winkeltrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Waarop letten bij aanschaf van kinderschoenen?

Als ouder of verzorger zijnde wil je altijd het beste voor kinderen. Hierbij horen ook goed passende en kwalitatief hoogwaardige kinderschoenen. Maar hoe weet je nu zeker dat de schoenen die je hebt gekocht ook daadwerkelijk goed passen? Hieronder enkele zaken waarop je dient te letten bij aanschaf van kinderschoenen.

Materiaal

Kinderen zijn vaak lekker speels en de schoenen hebben dan ook dikwijls veel te lijden. Kies daarom sowieso voor schoenmaterialen die ademend zijn en tegen een stootje kunnen. denk hierbij aan schoenen met een stoffen bovenkant, suède of leren schoenen. Als je de schoenen inspuit met spray die zorgt voor een beschermende laag, weet je zeker dat de schoenen sowieso beschermd zijn tegen vocht en vuil. Dit scheelt al de helft. Als je schoenen kiest van bovenstaande materiaal kun je er ook zeker zijn dat de schoenen ademen en je kind minder snel last heeft van zweetvoeten in de warmte.   

Maat

Om de juiste maat te bepalen dien je je duim op de neus van de schoenen te duwen. Je zult dan snel genoeg voelen of het kindervoetje tegen de voorkant van de schoen gedrukt zit of dat er nog ruimte over is. Er dient enige ruimte over te blijven, zodat de voeten enigszins de ruimte hebben om te groeien en goed te kunnen bewegen. Te kleine schoenen kunnen zorgen voor een slechte ontwikkeling van de kindervoet en dat wil je voorkomen! Test dus regelmatig of de schoenen goed passen en niet te klein zijn geworden. Zit er een zool in de schoen die je er eenvoudig uit kunt halen? Dan kun je vrij makkelijk aan de afdruk van de tenen op de zool zien, hoeveel ruimte er aan de vookant nog over is voor de voeten om vrij te kunnen bewegen en te groeien. 

Kwaliteit

Kies dus altijd voor kwalitatief hoogwaardige kinderschoenen. Als je de kinderschoenen aanschaft in een goede schoenenwinkel, dan kun je er zeker van zijn dat het sowieso goede kinderschoenen zijn. Heb je niet zo’n hoog budget te besteden, maar wil je toch graag dat je kind op goede schoenen loopt? Kijk dan eens online rond of in outlets, waarbij ze vaak oudere modellen aanbieden met korting. Voor de zomer kun je kijken naar sandalen. Hierin kunnen ze toch lekker hun gang gaan en tegelijkertijd genieten van koele voeten. De jongens sandalen op Durlinger.com zijn hier een goed voorbeeld van om aan te schaffen.