Het is belangrijk om bij het bouwen van betonnen kelders en betonwerken te letten op de CO2-uitstoot. De Europese Unie heeft in 2006 al de EPB-regelgeving ingevoerd om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Deze regelgeving heeft betrekking op het energetisch totaalplaatje van de woning, waarbij zaken als isolatie, ventilatie, verwarming hernieuwbare energie en luchtdichtheid van toepassing zijn. Wanneer u op zoek gaat naar een aannemer voor een nieuwbouwhuis, kelderbouw (het bouwen van betonnen kelders) of de bouw van andere betonwerken, dan is het van belang dat deze aannemer weet te voldoen aan de steeds strenger wordende EPB-regelgeving. Je weet dan zeker dat je een energiezuinig bouwwerk opgeleverd krijgt, iets dat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor jouw eigen portefeuille.

Betonwerken en betonnen kelders bij nieuwbouw in verschillende bouwstijlen mogelijk

Een betrouwbare aannemer kan voor jou een nieuwbouwhuis bouwen. Daartoe behoren vaak ook bepaalde betonwerken, zoals het bouwen van betonnen kelders. Bij nieuwbouw heb je vaak de keuze uit diverse stijlen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een landelijke stijl, een warm huis met rustieke elementen. Of een moderne woonst gemaakt van vernieuwende materialen en een strakke vormgeving. Of geef je de voorkeur aan een klassieke stijl, een elegant en rustiek huis dat rijk gedetailleerd is. Wanneer je het zelf lastig vindt een keuze voor een bepaalde stijl te maken, dan kun je natuurlijk altijd de hulp van een betrouwbare aannemer inschakelen. Denk bij het laten bouwen van een nieuwbouwhuis ook aan kwalitatieve kelderbouw.

Betonnen kelders en andere betonwerken laten bouwen voor een betaalbare prijs

Wil je niet al te veel investeren in het bouwen van betonnen kelders of andere betonwerken? Dan is het belangrijk te zoeken naar een aannemer die jou een betaalbare prijs laat betalen en rekening houdt met het budget dat je hebt. Kies voor een aannemer die geen voorschotten rekent en uitsluitend met vaste prijzen werkt. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan en achteraf nog voor kosten op te draaien die je niet verwacht had. Ga ook zeker na of jouw aannemer geen extra kosten rekent voor het aanbrengen van isolatie en het energieneutraal maken van jouw bouwwerk. Bij veel aannemers hoef je hier immers niet voor bij te betalen.