Winkeltrefpunt
Image default
Dienstverlening

Glasvezel

Het internet staat op zijn kop. De wereld veranderd razendsnel, waar tien jaar terug iedereen nog trouw via de modem gebruik maakte van een inbelverbinding met leuke geluidjes, kwam ADSL al snel om de hoek kijken. Deze zorgde toen voor een ware revolutie. Snelheden gingen nog meer omhoog toen iedereen de overstap maakte van ADSL naar de kabel. Inmiddels is elk huis voorzien van een WiFi toegangspunt en kan men via de mobiel ook gebruik maken van een gigantisch snel draadloos netwerk. De snelheden van 4G draadloos internet overtreffen vaak die van een fatsoenlijke kabelverbinding, maar er is iets nieuws. In Nederland begint men steeds meer over te stappen op een Glasvezelnetwerk. Na het lezen van dit artikel bent u een ware glasvezelspecialist.

De rek is een beetje uit de klassieke kabel. Dit was voor zijn tijd een enorme vooruitgang. Maar de koperen kern kan bijna geen hogere snelheden aan zonder kwaliteitsverlies. Data werd door middel van elektriciteit door de kabel geleid. Het bood de mogelijk om kwalitatief hoogwaardige signalen met relatief weinig storingen te verzenden. De kabel zorgde er voor dat media bedrijven hun televisie en radio signalen door te sturen zonder verlies van kwaliteit. Later kwam de distributie van internet ook in het takenpakket van kabelmaatschappijen terecht. Stilstand is achteruitgang in de wereld van technologie en daarom is met glasvezel de kabel 2.0 uitgevonden. Glasvezel maakt het namelijk mogelijk om data met de snelheid van het licht te vervoeren, waardoor internetsnelheden en grootten flink omhoog kunnen. Door de invoering van glasvezel is het mogelijk om een nog betere verbinding te realiseren.

Er zijn verschillende soorten glasvezel aansluitingen die hieronder kort worden toegelicht:

  • Fiber the node (FTTN): glasvezel tussen grote centrales.
  • Fiber to the curb (FTTC): Dit is een glasvezelkabel die gaat tot het wijk verdeelkastje. Vroeger werd dit ook glasvezelaansluiting genoemd, maar dit veroorzaakte veel verwarring.
  • Fiber to the building (FTTB): Glasvezel tot het gebouw.
  • Fiber to the home/office (FTTH/FTTO): Glasvezel tot aan de meterkast.

Brand-Rex is een van de grootste en beste merken op het gebied van glasvezel.

http://www.optinet.nl/