Winkeltrefpunt
Image default
Dienstverlening

Glazen deuren kopen? Een verstandige keuze!

Al jarenlang een woontrend

Wellicht bent u, net als veel andere Nederlanders, ook van plan om binnenkort glazen deuren in uw woning te plaatsen. Dan mogen we u feliciteren. Niet alleen zijn glazen deuren al enkele jaren een vast onderdeel van moderne woontrends, ook heeft dit deurtype enkele kenmerken die de glazen deur tot dé meest complete deur maken die u kunt kopen. Hoe zit dit precies? Wat is er zo aantrekkelijk aan glazen deuren?

Veel gratis lichtinval

Woningeigenaren die kiezen voor glazen deuren noemen als grootste voordeel de extra inval van licht die deze deuren bieden. Deuren van glas zorgen voor gratis lichtinval, waardoor het in de ruimte erachter aanzienlijk lichter is. Dit scheelt bij het gebruik van kunstmatige verlichting, die vaker uitgezet kan worden. En dat voelt u op de langere termijn weer in uw portemonnee: de energierekening kan omlaag. Dit geldt niet alleen voor de elektrakosten, ook qua gas is er een grote kans op besparing. Zonlicht betekent warmte, en extra gratis warmte betekent dat de cv-ketel niet zo hard hoeft te stoken.

Zicht op andere kamers

Ideaal aan glazen deuren is dat u in uw woning meer overzicht krijgt. Stel dat u wilt koken, maar uw kleine kids niet alleen kunt laten, dan biedt een glasdeur uitkomst. U kunt dan bijvoorbeeld gewoon gaan koken, omdat er in de keuken een glasdeur zit. Door het glas heen kijkend kunt u dan de kids in de andere kamer in het oog houden.

Visueel een grotere en ruimere woning

Meer licht in huis heeft een interessant visueel effect: het lijkt alsof u meer woonruimte heeft. Door de lichtinval oogt de ruimte ruimer en groter. Alleen dit al is reden genoeg om te kiezen voor glazen deuren in uw woning.

Geschikt voor elk interieur

Deuren van glas passen in elk type woning. Of u nu van een klassieke woonstijl houdt, een herenpand of boerderij heeft, of een nieuwbouwwoning betrekt: glas staat altijd. Zeker ook omdat er qua glasdeuren veel te kiezen valt als het gaat om stijlen en soorten. Voor elk type woonhuis is wel een geschikte glasdeur te vinden.

Inspiratie

Doe inspiratie op via een online glasexpert en koop uw favoriete glazen deur. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bestel meteen online op maat uw glasdeur(en)!