Winkeltrefpunt
Image default
Eten en drinken

Welke Spaanse Producten moet je proberen?

Elke keer als we in Spanje zijn, worden we verrast door de veelzijdigheid van de Spaanse keuken maar ook door de verschillende manieren waarom allerlei lekkere tapas worden klaar gemaakt. Gek, wanneer je er vaker komt, je toch steeds weer allerlei nuances proeft die je voorheen niet waarnam of misschien wel niet kom waarnemen door de overweldigende smaak sensatie van sommige gerechten. 

Door onze veelvuldige reizen naar Spanje hebben we inmiddels wel een aantal favorieten als het gaat om producten die altijd meegaan in de kofferbak van de auto of in de koffer mee terug naar Schiphol. Laat me je vertellen wat onze favorieten zijn.

Jamon Iberico

De echte Spaanse ham die bijna iedereen die naar Spanje is geweest wel kent. Heerlijk om wat vers brood, ingesmeerd met verse tomaten en knoflook. Een absolute traktatie en een waar genot voor de smaakpapillen. Overigens is Jamon Iberica een wat grove verzamelnaam voor de diverse soorten ham die er allemaal zijn. Wat er is schouderham, achterham, gevoed met eikels, serrano ham, gesneden, ongesneden. Dus je hebt nogal wat te kiezen. Het belangrijkste bij de Jamon Iberico is misschien wel de rijping. De beste hammen zijn minimaal 24 tot 36 maanden gerijpt en kennen die fluweel zachte smaak.

Serrano ham is dan weer een andere soort ham die perfect past bij bijvoorbeeld meloen.

 

Manchego Kaas

Manchego kaas met een volle smaak.  Deze kaas is lekker voor op een kaasplateau of bij tapas zoals Serrano ham of zwarte olijven. Heerlijk bij rode wijn of droge Manzanill.

Manchego kaas mag pas Manchego kaas worden genoemd als het ook daadwerkelijk uit de juist streek komt, La Mancha. De kaas is gemaakt van de melk van de Manchego schapen (omdat er rauwe melk in de kaas wordt verwerkt is deze kaas minder geschikt om te consumeren bij zwangerschap.)

De Manchego kaas staat prachtig op een mooi kaas plateau, past prima in salades of in een heerlijk quiche. Een prachtig en lekker idee voor deze kaas is om het in kleine blokjes te snijden, de blokjes door een mengsel van eiwit en broodkruim te halen en even te frituren. Een geweldig alternatief voor kroket of bitterbal.

Churros

Churros, soms aangeduid als een Spaanse donut, is een snack gemaakt van gefrituurd tarwedeeg, soms ook gemaakt van aardappeldeeg, die oorspronkelijk uit Spanje komt. Heerlijk met chocolade saus. A must try.

 

De beste Spaanse Rode wijn

Een goed glas rode wijn word vaak gedronken in combinatie met mooi rood vlees of een goede kaas zoals onze echte Manchego kaas. Natuurlijk kan een goed glas rode wijn overal bij passen, maar door gerecht en wijn af te stemmen op elkaar onstaat een mooi pallet aan smaak  die is bepaald door de smaak combinatie van de wijn en het gerecht.  

 

Over het algemeen is het bekend dat rode wijn vaak goed samen gaat met een hoofdgerecht. Dit verschilt dan ook per gerecht, omdat binnen de rode wijn er verschillende soorten zijn. Zo zijn er krachtige rode wijnen en lichtere rode wijnen. Bij beide soorten word een ander gerecht aangeschreven. Bij SpanjeNL kun je voor elke gang een mooie rode wijn kiezen.

 

Rode wijn word vaak gedronken op kamer temperatuur, dit verschilt per type wijn omdat iedereen een andere smaak heeft.

 

De beste Spaanse producten bestel je dus makkelijk bij ons.

De beste Spaanse producten bestel je dus makkelijk bij ons en worden snel en goed verpakt bij je afgeleverd. En het leukste is dat we een mooi spaarprogramma hebben waarbij je kunt sparen voor korting op je eerst volgende bestelling.

 

 

 

http://www.spanjenl.nl