Winkeltrefpunt
Image default
Gezondheid

Verschillende voedingssupplementen

Verschillende voedingssupplementen

 

Hoogstwaarschijnlijk heeft u de term “voedingssupplementen” wel al eens horen vallen en weet u wel wat ze inhouden, maar heb je geen flauw idee welke verschillende soorten je hebt, wat het verschil ertussen is enzovoort.

Je kunt voedingssupplementen  in verschillende vormen verkrijgen, de meest voorkomende vorm zijn vooral druppels, capsules en natuurlijk pilletjes.  Denk nu niet ik ga gewoon allemaal supplementen kopen om mijn vitamines op peil te houden, deze worden slechts gebruikt ter aanvulling op je eetwijze, leefwijze (sportiviteit) enzovoort.  Zorg dat je een dieet dat je volgt en indien je dan nog niet de benodigde vitamines binnenkrijgt kan je de nodige vitamines aankopen. De supplementen zijn niet opgemaakt uit natuurlijke stoffen maar uit synthetische stoffen, daardoor zijn deze niet slechter dan de natuurlijke stoffen, integendeel ze worden op dezelfde manier opgenomen als de stoffen die uit natuurlijke bronnen komen. Waardoor  ze beiden dus  evenwaardig zijn.

Naast vitaminen heb je ook nog andere voedingssupplementen zoals mineralen, kruiden, visolie,  paddenstoelen en nog veel meer. Deze kan je ook terugvinden in je maaltijd maar die we over het algemeen toch te weinig binnenkrijgen. Voordat je vitaminen gaat aankopen bij een aanbieder kan je best eens bij je arts langs voor een bloedonderzoek te ondergaan en daarna kunnen ze opmaken of  de klachten die je hebt al dan niet door een tekort aan vitamines komen. Dan komt nog het probleem dat je zo een groot aanbod hebt als je online een supplement wilt aankopen en dat er zoveel vertakkingen bestaan per vitamine. Bijvoorbeeld: als je vitamine B wilt kopen heb je hier ook nog een onderverdeling zoals vitamine B12, B6 , B1. Of heb je nog verschillende merken zoals mercola, healthy-origins, now-foods enzovoort.  Om een goed overzicht te krijgen van welke vitamine je precies nodig hebt , welke merk het beste voor jou geschikt is of welke het meest populair is kan je altijd terecht op Topvitamines.nl.

http://www.topvitamins.nl/