Winkeltrefpunt
Image default
Mode en Kleding

Een overall biedt de juiste bescherming

Overalls

Lees in dit artikel over veilig werken in de juiste kleding. Te vaak gebeuren ongevallen terwijl die met het dragen van de juiste overall te voorkomen zijn. Een enkele keer komt het voor dat er iemand letsel oploopt omdat de werkkleding niet goed onderhouden is, maar meestal komt het door het niet dragen van de juiste overall.

Teveel om op te noemen

Er zijn zoveel speciale overalls dat het niet zal gaan om ze allemaal op te sommen. Desalniettemin is er wel ruimte voor de meest gangbare overalls. Niet specifiek is de overall die je bijvoorbeeld ziet in garagebedrijven, en toch geeft deze veel bescherming. Het is nagenoeg onmogelijk dat de overall ‘gepakt’ wordt door een draaiende machine. Ook zal met lassen en slijpen de overall geen vlam vatten mits de overall goed onderhouden is. Berucht is het morsen van olie of een brandstof zoals benzine op de overall. Dan gaat er veel beschermende werking verloren, w.o. dat stukje brandveiligheid. Het is van belang dat de overall schoon en heel is. In een overall met bijvoorbeeld olie en rafels aan de mouwen is niet veilig te werken. Een andere veel geziene overall is een zaagbroek gedragen door hoveniers. In principe is de zaagbroek ontwikkeld voor werken met een kettingzaag. Veel hoveniers zetten de zaagbroek breder in. Bij werken met een bosmaaier geeft het goede bescherming, maar ook tijdens het snoeien van rozenstruiken. De tuinman staat dan in een plantsoen tussen de rozenstruiken, de doornen gaan door een spijkerbroek en een standaard overall, maar niet door de zaagbroek. Andere beschermende overalls worden minder gezien. Bijvoorbeeld overalls waar kniebescherming inzit gebruikt door stratenmakers, overalls die blijven drijven gebruikt door baggeraars, en extra brandvertragende overalls die ze weer gebruiken in de petrochemische industrie.

Bij bedrijven zit het wel goed

Ondernemingen die werkkleding leveren aan bedrijven doen het over het algemeen goed. Misschien dat er al een Chinese online discounter is die geen veilige kleding levert, maar het merendeel verkoopt werkkleding die alle keuringen doorstaat. Door allerlei wet- en regelgeving wordt personeel voorzien van goede werkkleding, en vaak kan bij het bedrijf de kleding onderhouden worden. Hierdoor vallen de ongevallen door ondeugdelijke werkkleding bij bedrijven mee. De meeste ongevallen gebeuren meer in en om het huis. Er komen meer doe-het-zelvers bij de eerste hulp terecht dan vaklieden, en het niet hebben van de goede overall is een reden. Andere redenen kunnen zijn, het niet dragen van werkschoenen, wat een beetje samenhangt met beschermende kleding. Het is dus ook in en om het huis van belang dat je de juiste overall draagt, en dat de kleding schoon en heel is. Het is bewezen dat het letsel kan voorkomen, het is onnodig dat zoveel doe-het-zelvers medische zorg nodig hebben door het karweien in en om het huis. Daarbij leveren veel bedrijven die beschermende kleding verkopen ook aan particulieren, naast dat bouwmarkten en tuincentra ook wel eens iets van kleding in het assortiment opnemen. Een overall biedt de juiste bescherming.

Overall bedrukken

Dat overalls een handig en belangrijk stukje werkkleding is overduidelijk. Maar wat niet iedereen weet, is dat overalls bedrukken ook steeds populairder wordt. Dit is niet alleen leuk als give-away, maar kan ook vanuit bedrijfsperspectief zeer interessant zijn. Het noemt namelijk herkenning op bij klanten en zal bovendien zorgen dat een medewerker zijn kleding met enige trots draagt. Zoek je nog een leuk cadeau? Ook dan is een bedrukte overall een goede tip.