Winkeltrefpunt
Image default
Mode en Kleding

Een succesvolle outfit met een vlinderstrik en bretels

Heb je binnenkort een verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid? Dan wil je natuurlijk iets van jezelf laten zien. Met een prachtige outfit straal jij zelfvertrouwen uit. Je kunt uiteraard verschillende outfits combineren met vlinderstrikken en bretels. In dit artikel geven je tips voor een succesvolle outfit.

Het belang van kleuren combineren

Soms staat er een dresscode aangegeven op de uitnodiging. Dan is het verstandig om aan die eisen te voldoen. Staat er bijvoorbeeld dat je een pak moet dragen? Ga dan voor een zwarte of witte vlinderdas. Met deze neutrale kleuren weet je zeker dat je niet uit de toon valt. Zwarte vlinderassen worden doorgaans gedragen bij minder officiële gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een kerstgala of de verjaardag van een goede vriend. Een zwarte vlinderdas past bij verschillende outfits. Combineer een zwarte vlinderdas bijvoorbeeld met een lichtblauw pak. Volgens de kleurenpsychologie symboliseert de kleur blauw openheid.

Een witte vlinderdas draag je bij serieuze gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan je diploma-uitreiking of een personeelsfeest. Een witte vlinderdas combineer je met donkere pakken. Ga bijvoorbeeld door een donkergrijs of zwart pak. Daarmee straal je luxe uit.

Voor welke bretels ga jij?

Met bretels laat je zien dat je lef hebt. Mensen die bretels dragen voelen zich fijn in elke situatie. Dan moet je echter wel voor succesvolle kleuren gaan. Je kunt in de eerste plaats de kleur van de bretels afstemmen met de kleur van de schoenen. Dit valt op en je laat zien dat je aandacht hebt besteed aan je uiterlijk.

Sommige mensen denken dat bretels dezelfde kleuren als het overhemd moeten hebben. Dat is echter een misvatting, want de bretels vallen dan niet op. Ga daarentegen voor contrasterende kleuren. Ben je van plan om een lichtblauw overhemd te dragen? Ga dan voor donkerblauwe of zwarte bretels.

Probeer stijlfouten ook te voorkomen. Een riem past bijvoorbeeld niet bij bretels, tenzij je natuurlijk naar een heel ludiek feestje gaat.

Conclusie

Bretels en prachtige vlinderstrikken geven elke outfit een boost. Hopelijk heb je iets gehad aan de kledingtips uit dit artikel.