Winkeltrefpunt
Image default
Winkelen

Het kiezen van de perfecte lamp doe je zo

Hoe je je huis verlicht kan verschillen. Sommige mensen vinden het fijn om een groot licht te hebben, terwijl andere meerdere kleine lampen fijn vinden. Zo is een hanglamp wit heel erg mooi, maar kan een tafellampje de sfeer net wat anders laten voelen. Wat zijn nou de juiste stappen om de perfecte lamp te vinden? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Je leest er hier meer over.

Doel 

Waar is de lamp voor? Is het om de ruimte te verlichten? Om sfeer te creëren? Of wil je een lamp die het lezen in de avond wat makkelijker maakt? In dat geval weet je meteen dat je een leeslamp nodig hebt. Wanneer je weet wat je verwacht van de lamp wordt het makkelijker om een lamp uit te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een sfeerlamp of een grote plafondlamp. Houdt ook rekening met de ruimte en de grootte van de ruimte. Zo weet je naar wat voor formaat en vorm je op zoek kunt gaan. Een grote lamp in een kleine ruimte kan al gauw overweldigend voelen. Dan is het beter om een kleinere lamp te nemen.

Stijl

Kies in wat voor stijl je de lamp wilt hebben. Wil je dat de lamp opvalt? Neem dan een lamp in een andere stijl dan je woonruimte. Kies voor felle kleuren of juist een decoratief uiterlijk. Als je interieur een moderne stijl heeft, kun je ervoor kiezen om de lamp in dezelfde stijl te nemen. Sommige willen dat hun lamp niet zo veel opvalt. Je kunt er dan voor kiezen om een lamp te nemen met een eenvoudig uiterlijk. Zo kun je een industriële lamp nemen, deze hebben vaak een neutrale uitstraling. Kijk ook naar wat voor materiaal je wilt dat de lamp heeft. Wil je glas, metaal of misschien zelfs hout? Er zijn veel opties en daarom is er bijna altijd wel iets in jouw smaak te vinden.

Soort verlichting

Net als de stijlen zijn er ook verschillende soorten verlichtingen. Zo kun je koel licht of warm licht hebben. Fel licht of juist zwak licht. Sfeerlampen zijn vaak wat zwakker qua lichtintensiteit. Er zijn ook lampen waarbij je de intensiteit kunt aanpassen. Dus als je sterk licht nodig hebt kan dit, maar je kunt het licht ook afzwakken. Hiermee kun je ook goed de sfeer beïnvloeden. Je kunt natuurlijk ook meerdere lampen met verschillende soorten verlichting nemen. Hiermee creëer je een contrast wat een ruimte zeer uniek kan maken.