Winkeltrefpunt
Image default
Winkelen

Sieraden niet alleen voor de sier

Tegenwoordig zijn sieraden meer dan alleen maar voor de sier. Sieraden worden steeds meer gebruikt als stijl item en benadrukken je persoonlijkheid.

Materiaal

Naast het gebruik van edelmetalen zoals goud, zilver of platina worden sieraden tegenwoordig veelal gecombineerd met andere materialen zoals touw, leer, edelstenen en/of kralen. Maar ook van meer alledaagse zaken zoals vogelveren, schelpen, hout of stenen worden prachtige sieraden gemaakt. Door deze materialen te combineren ontstaan sieraden die je persoonlijkheid uitdragen.

Religie

Doordat we in aanraking komen met verschillende religies, door onze reizen zowel fysiek als online, worden onze sieraden ook geïnspireerd door regionale gebruiken en zien we steeds meer meditatiemiddelen terugkomen in onze sieraden. Denk hierbij aan rozenkransen, mantra’s, Fatima handjes of mala’s.

Herinnering

Aan bepaalde sieraden zijn sterke herinneringen gekoppeld en dragen daardoor bij aan het persoonlijke karakter. Dit kan bijvoorbeeld een Ghau hanger (Tibetaans gebedsdoosje) zijn met het eerste tandje van je kind, een paar prachtige zilveren oorbellen die je hebt geërfd van je oma of een hanger met op de achterkant een foto van je geliefde. Maar ook die leren armband die je hebt gekocht tijdens die prachtige reis die je jaren geleden hebt gemaakt. Op die manier draag je dat wat je lief is altijd bij je.

https://www.wereldsejuwelen.nl