Winkeltrefpunt
Image default
Winkelen

Tips bij het doen van een online aankoop

Aangezien we steeds vaker online shoppen, zien we ook dat er dagelijks tal van websites opduiken die niet veilig zijn. Des te belangrijker is het dus ook om kritisch te kijken naar de veiligheid en ook betrouwbaarheid van een bepaalde website. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel handige manieren om direct te kunnen achterhalen in hoeverre een website te vertrouwen is. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks een bestelling hebt geplaatst, met het idee van vandaag besteld morgen in huis en vervolgens na een week nog niets hoort. Om te voorkomen dat je dit gebeurt, zijn er een aantal handige tips.

 

Bekijk de reviews

Belangrijk is dat je alleen kiest voor een betrouwbare online winkel. Dit kun je onder andere doen door te kijken naar de reviews die zijn geplaatst. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat je kijkt naar reviews die zijn geplaatst door een gecertificeerd review bedrijf, want ook reviews zijn natuurlijk na te maken. Kijk daarom dus niet alleen naar de reviews op de website zelf, maar Google ook de naam van het bedrijf. Mocht er dan iets met het bedrijf zijn, dan is dit vaak op verschillende fora wel te achterhalen. Kun je niets negatiefs vinden over het bedrijf, kijk dan ook naar andere zaken. Het kan namelijk heel goed zijn dat dit bedrijf pas net enkele dagen bestaat en al eerder onder een andere naam heeft geopereerd.

 

Bekijk de bedrijfsgegevens

Een bedrijf is verplicht om haar gegevens openbaar te hebben staan. Dat wil zeggen het KvK nummer en ook een adres waar ze gevestigd zijn. Is dit niet het geval, dan is het verstandig om deze website even aan je voorbij te laten gaan. Hebben ze wel een KvK nummer, probeer dan via de website van de Kamer van Koophandel te achterhalen of alles klopt. Bij twijfel is het verstandig om niet verder te gaan met je bestelling. Ook niet wanneer je iets echt nodig hebt en de webshop beloofd dat je het morgen in huis hebt. Je doet er dan verstandig aan om even een webshop verder te gaan, ondanks het feit dat je misschien wel wat meer betaald voor hetzelfde product.