Winkeltrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Is een boomstronk verwijderen betaalbaar?

Veel mensen zitten met de vraag: is een boomstronk verwijderen betaalbaar? Wij kunnen u vertellen dat het verwijderen van een boomstronk zeker betaalbaar is. Sterker nog, u kunt zelfs zonder een euro uit te geven een boomstronk verwijderen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u zelf de boomstronk gaat verwijderen. Ook wanneer u de klus uitbesteedt kan het verwijderen van een boomstronk op een betaalbare manier uitgevoerd worden. Op deze pagina geven wij aan op welke manier u een boomstronk kunt verwijderen.

Kosteloos uw boomstronk verwijderen

Indien u zonder enige vorm van kosten uw boomstronk wilt verwijderen dan kunt u het beste zelf de klus uitvoeren. Zeker bij het verwijderen van een kleine boomstronk is dat vaak goed mogelijk. Denk daarbij aan de boomstronk van een kleine boom. Voor het verwijderen van een boomstronk heeft u alleen een schep en een zaag nodig. Graaf eerst een diepe kuil langs de kluit. Met de schep en eventueel met een zaag kunt u de boomwortels loskrijgen. Zodra de stronk helemaal vrij is komen te liggen kunt u de boomstronk met de hand of een takel uit de grond trekken.

Wanneer u zelf uw boomstronk gaat verwijderen, gebruik dan in ieder geval nooit chemicaliën. Chemicaliën kunnen uw grond en het grondwater ernstig vervuilen. Door chemicaliën toe te passen kunnen ook de planten en de bomen rond de plek van de boomstronk doodgaan. Daarbij is het opzettelijk vervuilen van de grond strafbaar.

Op een betaalbare manier uw boomstronk verwijderen

Indien u zelf een minigraafmachine of een stobbenfrees kunt besturen dan kunt u deze huren. Het huren van een minigraafmachine of stobbenfrees kan meestal bij een grote bouwmarkt. Een dergelijke machine is overigens vaak voor een dagdeel in te huren. Met een minigraafmachine, maar vooral met een stobbenfrees een boomstronk verwijderen is zeer efficiënt.

In het geval van een minigraafmachine kunt de boomstronk als het ware uit de grond scheppen. U trekt dan ook meteen alle wortels mee. Let er daarbij wel op dat de losgetrokken wortels niet uw bestrating beschadigen. Na het verwijderen van de stronk kunt u met dezelfde minigraver het gat weer vullen met aarde.

Een stobbenfrees is vaak een betere optie. Zeker wanneer de boomstronk dicht bij uw bestrating gepositioneerd is. Het grote voordeel van een stobbenfrees is dat deze de boomstronk en de wortels verpulverd. Met een stobbenfrees is het verwijderen van een boomstronk dan ook een fluitje van een cent. Daarbij heeft een stobbenfrees als voordeel dat u geen gat hoeft te dichten.

De boomstronk door een hoveniersbedrijf laten verwijderen

Indien de boomstronk te groot is om zelf te verwijderen en wanneer u zelf niet over de kennis beschikt om een minigraver of een stobbenfrees te besturen dan is het aan te raden om een extern bedrijf in te huren. Denk daarbij aan een hoveniersbedrijf, een tuinman of een boomverzorger. Deze bedrijven zijn vooral op het web eenvoudig te vinden. Vraag bij verschillende bedrijven een offerte aan. Het is daarbij belangrijk om op een duidelijke manier uw wensen te omschrijven. Geef in uw aanvraag aan wat uw wensen precies zijn, wat de grootte van de boomstronk is en of de boomstronk eenvoudig te bereiken is. De bedrijven zullen vervolgens op basis van uw informatie een offerte opmaken en een advies uitbrengen. Het grote voordeel hiervan is dat u op een eenvoudige manier de prijzen kunt vergelijken. Zo kunt u ook bij het uitbesteden van de klus ook op een betaalbare manier uw boomstronk laten verwijderen.

https://www.vergelijkhoveniers.nl