Winkeltrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Geheimen van effectief werk

vacatures

Hoe creëert Facebook een gunstige omgeving voor meditatie en mindfulness? Wat zijn de voordelen van deze praktijk voor ontwerpers? Wat moeten andere bedrijven doen om hetzelfde resultaat te bereiken? Garron Angstron, een ontwerper bij Facebook, beantwoordde al deze vragen in zijn Medium-post.
Een studie van de Ben-Gurion Universiteit in Israël wees uit dat meditatie cognitieve rigiditeit verminderde. Met andere woorden, meditatie helpt ons buiten de gebaande paden te denken en onze creatieve probleemoplossende vaardigheden te verbeteren.

“Ik merkte dat als ik zenuwachtig ben, ik veel smaller denk. De essentie van meditatiebeoefening is om een ​​stap terug te doen en van perspectief te veranderen. Ik realiseerde me dat een gezuiverde en open geest creativiteit en creativiteit bevordert. ”- Valerie Chao, Designer bij Facebook.

Ontwerpers bij Facebook zijn zich er terdege van bewust dat meditatie niet alleen goed is voor stemming en ontspanning, maar ook voor werk. Meditatie bevordert creativiteit en creativiteit.

Een van de Facebook-regels is geen woensdagbijeenkomsten. Deze traditie begon toen werknemers een paar jaar geleden de hele nacht moesten werken voor de vrijlating op dinsdag. De volgende dag stond het management iedereen toe om vanuit huis te werken. We komen elke dag naar kantoor en brengen veel tijd door in vergaderingen en vergaderingen, dus bouwen we aan deze “cognitieve rigiditeit”. Een dag zonder vergaderingen, waarop u zich volledig op uw werk kunt concentreren, is een effectieve manier om te ontspannen en uzelf te zuiveren.

“Ontwerpers moeten regelmatig met verschillende mensen communiceren. Meditatie heeft me geholpen om meer open en actiever te worden. ”- Jeremy Brautman, Facebook Content Strategist.

“Onlangs moest ik nieuwe missieverklaringen schrijven voor het project. Ze maakten grapjes op kantoor dat ik me in mijn ‘grot’ zou verstoppen en pas weg zou gaan als ik klaar was met mijn werk. Mijn “grot” is niet alleen een fysieke rustige plek, maar ook een mentale. Meditatie hielp me om deze uitspraken duidelijk te maken en ze vervolgens open en rustig met het team te delen, ”zei Jeremy.

Rustige kamers en meditatiemogelijkheden zijn overal in het Facebook-kantoor te vinden. Ze kunnen niet worden gereserveerd, dus als de deur op slot is, is er een persoon die niet gestoord mag worden. Op deze plaatsen kunt u ontspannen en uw hoofd leegmaken.

Daarnaast zijn er parken, zentuinen, wandelpaden en andere plekken waar je even kunt uitrusten van alledaagse problemen.

Ontwerpers die objectief hun gedachten en indrukken kunnen observeren en erop kunnen reageren, werken met feedback en kritiek op hun ideeën in plaats van ze te verdedigen.

“Het ontwerpteam van Facebook heeft een zeer meditatieve benadering van het oplossen van problemen”, – Lauren Nguyen, art director bij Facebook.

Sommige ontwerpers bij Facebook geloven dat design zelf een meditatie is. Hij geeft vrijheid, ruimte. U moet het probleem volledig begrijpen voordat u beslissingen neemt.

Facebook is van nature een heel sociale plek om te werken. Veel ontwerpers noemen zichzelf introverte mensen en hebben daarom ruimte en tijd nodig om op te laden. En het bedrijf geeft ze die kans.

“De Facebook-cultuur is gebouwd op introspectie, zelfrespect en zelfrealisatie. De mensen die we inhuren beschikken al over een aantal van deze eigenschappen. ”- Ruchi Kumar, voormalig Design Manager bij Facebook.

De cultuur van Facebook draait echt om analyse en verbetering. Elke zes maanden moeten werknemers hun prestaties en groei evalueren en luisteren naar de mening van collega’s hierover. Dit helpt hen de impact die ze op het bedrijf hebben gemaakt te begrijpen en welke taken helpen groeien.

“Bedrijven moeten begrijpen dat werknemers rust nodig hebben en hun hoofd leeg moeten maken. Parken op kantoor, rustige, stille plekken, dagen zonder vergaderingen – dit alles zorgt voor een prettige werksfeer. Dit is de enige manier waarop werknemers kunnen profiteren van het bedrijf. ”- Metro, ontwerper bij Facebook.

Mensen moeten ook rusten op het werk. Sluit je laptop, leg je telefoon opzij en probeer te mediteren. U kunt het bedrijf alleen ten goede komen als u zich goed voelt.

https://vacatures.today/cat/Accounting24.html

 

https://www.vindazo.be