Winkeltrefpunt
Image default
Dienstverlening

rfid bibliotheek

Bibliotheken verzamelen een heleboel informatie in hun database, onder andere persoonlijke gegevens van personen die een lidmaatschap hebben bij de bibliotheek in kwestie. Daarbij bevatten de databases net zoals de meeste bedrijven persoonlijke gegevens van de personeelsleden. De meeste bibliotheken bieden ook internettoegang aan en voorzien daarvoor computers voor gebruik. Zowel degene die een lidmaatschap hebben bij de bibliotheken als de personeelsleden en de collega ondernemingen rekenen erop dat hun persoonlijke gegevens veilig bewaard kunnen worden. De leden van de bibliotheken rekenen er ook op dat ze veilig gebruik kunnen maken van de computers. De oplossing om deze veiligheid te garanderen is door gebruik te maken van RFID bibliotheek, een technologie van beveiligingspoorten.

 

Wat is RFID?

Ten eerste staat RFID voor Radio Frequency Identification. In bibliotheken wordt deze RFID beveiligingspoorten technologie gebruikt voor diefstalbeveiliging. Verder wordt RFID bibliotheek ook gebruikt voor de zelfbediening en voor de inventarisatie van de boeken collectie. De leden van de bibliotheken kunnen dan op een veilige en betrouwbare manier aan zelfbediening doen. Door bijvoorbeeld zelf je boeken in te checken als je ze terugbrengt. Dat word gedaan aan de hand van een computer die uitgerust is met RFID beveiligingspoorten. Bij inventarisatie van de boeken collectie moet je denken aan het bijhouden en opvolgen van de boeken collectie in de bibliotheken.

 

RFID bibliotheek

RFID beveiliging is dus een zeer belangrijke technologie binnen een bibliotheek. Zorg er dus voor dat je een goede RFID aanschaft als je je leden een veilige en betrouwbare dienst wil verlenen. Je kan starten door eens een kijkje te nemen op de website dialocidlibrary.com/nl voor meer informatie over de dienstverlening die zij te bieden hebben. Voor elk probleem is een oplossing en RFID bibliotheek is de oplossing voor de bibliotheken die opzoek zijn naar veiligheid en betrouwbaarheid.