Winkeltrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Slechte cashflow, slecht bedrijf

Slechte cashflow, slecht bedrijf 

Cashflow is de levensader van elk bedrijf. Het is wat een bedrijf draaiende houdt, zijn rekeningen en werknemers betaalt en investeert in de toekomst. Maar als de kasstroom niet goed wordt beheerd of opraakt, kan dat ongelooflijk schadelijk zijn voor de gezondheid van een bedrijf. Het is dus belangrijk dat ondernemers begrijpen welke gevolgen een slechte cashflow kan hebben voor hun bedrijf. 

 

De gevolgen van een slechte cashflow 

Een slechte cashflow kan verstrekkende gevolgen hebben voor je bedrijf, van het belemmeren van groeimogelijkheden tot het beschadigen van relaties met crediteuren en leveranciers. Hier zijn slechts enkele manieren waarop een slechte cashflow je bedrijf kan schaden: 

 

1. Onbetaalde rekeningen: Als er niet genoeg geld binnenkomt om al je rekeningen te dekken, kun je te maken krijgen met onbetaalde facturen of late betalingen. Dit is niet alleen slecht voor je reputatie; het kan ook leiden tot boetes en sancties van geldschieters, schuldeisers of leveranciers die niet op tijd betaald worden.  

 

2. Trage groei: Gebrek aan cashflow betekent dat je niet kunt investeren in uitbreiding of groei van je bedrijf. Zonder voldoende kapitaal zul je merken dat je niet in staat bent nieuwe kansen te benutten of de middelen aan te schaffen die nodig zijn om de productiviteit of effici├źntie te verhogen. 

 

3. Slechte kredietscore: Als je rekeningen niet op tijd (of helemaal niet) betaalt, zal je kredietscore daaronder lijden, dit kan het moeilijk maken om in de toekomst toegang te krijgen tot leningen en andere vormen van financiering. Bovendien maakt een slechte kredietscore het moeilijker om investeerders of klanten aan te trekken die een sterke kredietwaardigheid waarderen als een indicator van stabiliteit en betrouwbaarheid in een relatie met een zakenpartner/leverancier.  

 

4. Personeelsproblemen: Zonder voldoende geld voor salarissen kun je door gebrek aan betaling geen nieuwe medewerkers aannemen of huidige medewerkers behouden. Wat uiteindelijk het succes van je bedrijf kan belemmeren als er sleutelposities onvervuld blijven of het verloop te hoog wordt door een laag moreel onder medewerkers die niet betaald krijgen wat ze verschuldigd zijn (of helemaal niet).  

 

https://betaaltermijn.nl/