Winkeltrefpunt
Image default
Internet

Waar moet ik op letten als ik een start up beginnen wil?

Een goede website voor het beginnen van je start up

Ga jij een start up beginnen? Dan moet je meteen goed nadenken hoe jij de toekomst van je bedrijf voor je ziet. Om je nieuwe bedrijfje goed te laten groeien heb je sowieso een website nodig. Dit kun je zien als de basis voor jouw start up. Als het goed is heb je in een eerder stadium een marketingplan geschreven. Op basis daarvan (je identiteit, je doelgroep, je aanbod, je concurrenten) zorg je voor een website die precies op maat is gemaakt. Het kan zijn dat je dit lastig vindt om zelf te doen. Kies er dan voor om deze taak uit te besteden. Deze investering zal zeker worden terugbetaald.

Meer bekendheid door de inzet van je website

Als je een website hebt kun je namelijk mensen gaan introduceren met je merk. Zij hoeven dan niet eens fysiek naar je op zoek te zijn. Ze kunnen je start up gewoon tegenkomen in Google, als advertentie op een andere website of op social media. De kans is groot dat jij op dit moment vertrouwt op een netwerk van vrienden en kennissen uit je eerdere bedrijfsleven. Hoewel dit zeker in het begin een mooie start is, biedt dit geen garantie voor een gezonde toekomst voor je start up. Het is dus zaak dat je al vrij snel probeert te werken aan het vergaren van nieuwe klanten. Een website is hier het ideale middel voor.

Zorg voor goede content vanuit je start up

De website voor je start up moet echter wel beschikken over de juiste content. Het is niet altijd even makkelijk om zomaar een tekst te schrijven. Zeker niet als je je realiseert dat deze precies moet aansluiten op de problemen en de behoeften van jouw doelgroep. Wanneer zij alleen maar een marketingpraatje lezen over hoe goed jij wel niet bent, ontdekken zij niet de meerwaarde van je producten of diensten. En juist die meerwaarde moet je in je content benoemen. Daarnaast moet je de juiste content voor het juiste doel inzetten.

Hanteer een huisstijl op je website

Wat al helemaal belangrijk is, is het hebben van een huisstijl. Beschikt jouw start up hier nog niet over? Ga dan zo snel mogelijk om tafel met het team dat jouw website bouwt om te kijken of zij ook een huisstijl kunnen ontwikkelen. Als dit gebeurt heb jij een complete basis voor je start up. Een logo, kleurgebruik, typografie en noem maar op. Als jij dit consequent op je website, je social media en in je advertenties gebruikt zorgt dat voor herkenbaarheid. Zorg dat jij zaken doet met een team dat jouw website kan bouwen en je huisstijl kan ontwikkelen terwijl jij focust op je start up beginnen.

https://www.mijnonlinestart.nl/