Winkeltrefpunt
Image default
Mode en Kleding

Hoe worden horloges gemaakt?

Hoe worden horloges gemaakt?

Sommige horloges worden de kenners, ten rechte, als een waar kunstwerk beschouwd. Dat zijn met name de ingenieuze horloges die volledig met de hand gemaakt worden. Hoe gaaf is het om een handgemaakt horloge te hebben? Dergelijke horloges hebben vaak ook een relatief duur prijskaartje, waardoor het niet voor iedereen weggelegd is.

In dit blogartikel zoomen wij in op de vraag: hoe worden horloges gemaakt? 

Machinaal

Vele horloges worden met machines gemaakt. Dat wil zeggen dat de verschillende (kleine) onderdelen met behulp van machines vervaardigd worden. Vervolgens worden de verschillende onderdelen tot één horloge geassembleerd. Het machinaal produceren is bij bepaalde horloge fabrikanten gewoon lopende band werk.

Het voordeel van het machinaal fabriceren van een horloge is het feit dat de kostprijs laag gehouden kan worden. Een nadeel is echter dat de kleine onderdelen niet altijd even goed gedetailleerd zijn.

Een voorbeeld van machinaal gefabriceerde horloges zijn bijvoorbeeld modellen van het merk Tissot.

Handwerk

De duurdere horloge fabrikanten kiezen ervoor om de horloges met de hand te laten maken. Het maken van horloges met de hand is ontzettend gespecialiseerd werk; dat is uiteraard niet over iedereen weggelegd. Elk klein onderdeel van een horloge wordt met de hand gemaakt en vervolgens wordt het horloge in elkaar gezet.

Uiteraard komt er aan een dergelijk horloge een duur prijskaartje te hangen. Alle onderdelen worden met de hand gemaakt en dat kost logischerwijs erg veel tijd. Het niveau van dergelijke horloges zijn echter van ongenaakbaar hoog niveau.

Met name Zwitserse fabrikanten staan bekend om het met de hand vervaardigen van horloges.  Waar gaat uw voorkeur naar uit? Naar handgemaakte horloges of horloges die gemaakt zijn met behulp van machines?

https://juwelierluitjens.com