Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Koffie bestellen in Portugal

Wist je dan Portugal als vierde op de ranglijst van meest koffiedrinkende landen in de Europese Unie staat? Portugezen drinken hun koffie eigenlijk nooit huis, maar altijd bij een ‘pasteleria’ of ergens op de hoek van de straat. Dat is ook wel te begrijpen als je hoort dat een kopje koffie in Portugal gemiddeld niet duurder is dan €1. Voor dat geld ga je het niet zelf zetten! Bovendien is het natuurlijk ook veel gezelliger om er even op uit te gaan voor je kopje koffie.

Wil je ook graag koffie bestellen in Portugal, maar weet je niet wat het allemaal betekent? Heel begrijpelijk! Daarom leggen we de bekendste opties in Portugal uit in dit artikel.

 

Uma bica of um cafe: Dit betekent espresso, een klein kopje sterke zwarte koffie. Let er op dat espresso buiten Nederland bijna altijd sterker is.

Uma bica cheia: Mocht de gewone espresso iets te sterk voor je zijn, kies dan een ‘bica cheia’. Bij deze variant is het kopje tot aan de rand aangevuld met heet water om het minder sterk te maken.

Uma bica duplo: Dit betekent een dubbele espresso, de koffie is dus niet sterker, maar je krijgt de dubbele hoeveelheid van een gewone espresso.

Uma bica curto: Deze bica wordt ook wel eens ‘um cafe italiano’ genoemd, het is een bica met de helft van de normale hoeveelheid water, dus het is super sterk!

Um bica com cheirinho: Dit is een bica met een scheutje sterke drank, zoals medronho of aguardente.

Um abatanado: Zoek je een ‘Hollandse’ koffie? Ga dan voor deze, want dit is een slappe koffie in een middelgrote kop.

Um meia de leite: Dit is koffie gemengd met warme melk. Het is er in twee verschillende varianten. De eerste is espresso met warme melk en de andere is zwakkere koffie met warme melk.

 

Dit zijn de meest geserveerde koffievarianten in Portugal. Heb je niet de mogelijkheid om een koffie in Portugal te gaan drinken, maar wil je toch één van deze soorten uitproberen? Dat kan thuis met cups voor dolce gusto of een dolce gusto cups proefpakket.

 

https://www.koffiecupster.nl