Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten servies

Als je een nieuwe woning hebt vind je het misschien leuk om deze in te richten met nieuwe spullen. Je hebt natuurlijk veel nodig, dus het is handig om per ruimte te bekijken wat je nodig hebt. Maak hier vervolgens een lijst van. Als je bijvoorbeeld bij de keuken begint, heb je niet alleen verschillende soorten pannen, kookgerei, bestek, een waterkoker en een afwasborstel nodig. Je hebt natuurlijk ook servies nodig. Als je van 70’s servies houdt dan moet je zeker eens kijken bij HK Living. Dit merk wordt verkocht bij Homedeco en heeft een echte vrolijke 70’s uitstraling. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere stijlen die wellicht goed passen bij jouw inrichting. Als je meer wilt weten over de verschillende soorten servies, lees dan verder!

70’s servies

70’s servies is momenteel weer helemaal terug in de mode. 70’s servies wordt gekenmerkt door het aardewerk materiaal. 70’s servies is vrijwel altijd gemaakt van keramiek. Keramiek is in principe een verzamelnaam. Het staat voor alle gebakken klei zoals porselein en aardewerk. Het aardewerk wordt gebakken, geverfd en daarna afgewerkt met een dikke laklaag. De laklaag zorgt ervoor dat het servies minder breekbaar is. Ook heeft 70’s servies altijd heel veel vrolijke kleuren en hebben de bordjes en kopjes vaak meerdere kleuren. Bij de kopjes, zoals bijvoorbeeld HK Living kopjes, zie je vaak dat de bovenste rand een andere kleur heeft dan de rest van het kopje. Het kan ook zijn dat het kopje bijvoorbeeld een andere binnenkant heeft. Bij de borden en soepkommen zie je vaak dat ze van de binnenkant een andere kleur hebben dan van de buitenkant. 

Boerenbont servies

Boerenbont servies bestaat al meer dan 175 jaar en is het meeste beroemde servies van Nederland. Boerenbont servies wordt vaak van generatie op generatie doorgeven en veel mensen hebben er hierdoor een huiselijke, gezellige associatie mee. Boerenbont servies wordt gekenmerkt door de kransen van rode, groene en blauwe bladeren met kleine gele details. De kleuren zijn altijd exact hetzelfde en hierdoor zeer kenmerkend voor het servies. Boerenbont servies kun je ook vaak tweedehands kopen in vintage winkels of in kringloopwinkels. 

Scandinavisch servies

Scandinavisch servies straalt, dankzij de aardse kleuren, rust uit. Het heeft veel natuurlijke elementen en een neutrale vormgeving. Wit en hout worden veel gecombineerd met lichte tinten. Een scandinavisch servies past goed bij een scandinavisch interieur, maar past juist ook heel erg goed in een hele moderne inrichting.