Winkeltrefpunt
Image default
Sport

Voeding bij het trainen

Als je aan het trainen bent, is het natuurlijk wel belangrijk om goed te eten. Veel mensen vergissen zich op het eten dat je nodig hebt tijdens het trainen. Als je meer spieren wilt krijgen, begint dit eigenlijk bij de voeding. Als je voeding op orde is, kunnen je spieren namelijk groeien. Er zijn verschillende dingen die belangrijk kunnen zijn om op te letten als je het hebt over voeding bij het trainen. Dit komt omdat het niet alleen belangrijk is om te kijken naar dingen zoals eiwitten, maar ook andere onderdelen van voeding zijn belangrijk. 

Kijk naar je eiwitten

Ondanks dat het niet het enige is waar je op moet letten bij het trainen, is het wel belangrijk om naar je eiwitten te kijken. Als je hiernaar wilt gaan kijken, is het belangrijk om te weten hoeveel eiwitten je nodig hebt. Ieder lichaam is anders. Daarom is het niet altijd makkelijk om te weten hoeveel eiwitten je nodig hebt. 

Om te kunnen groeien, is het mogelijk om de eiwitten met je lichaamsgewicht te berekenen. De minimale hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt, kun je berekenen door je lichaamsgewicht x 0,8 te doen. Echter is het altijd mogelijk om meer eiwitten te eten. De 0,8 kun je altijd hoger zetten. De maximale hoeveelheid eiwitten die je lichaam kan verwerken, is 1,6 per kg lichaamsgewicht. Om dit te berekenen, is het mogelijk om je lichaamsgewicht x 1,6 te doen. 

Kijk naar supplementen

Om goed te eten, is het belangrijk om zoveel mogelijk van je voeding uit het eten dat je eet te halen. Voornamelijk de vitaminen en mineralen zijn belangrijk om uit je eten te halen. Als je het niet lukt om alles uit je voeding te halen, is het ook mogelijk om te kijken naar supplementen. Supplementen zijn geen manier om al je voedingsstoffen uit te halen, maar ze kunnen wel een prettig hulpmiddel hiervoor zijn. 

Er zijn verschillende soorten vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. Als je niet voldoende krijgt, is het handig om dit te supplementeren. Hierdoor krijgt je lichaam weer extra binnen. Daarnaast zijn er ook supplementen die altijd handig zijn om te nemen. Voor het bouwen van spieren is het ook handig om te kijken naar de beste creatine. Hierdoor is het mogelijk om je spieren voller te laten worden. Creatine zit in kleine hoeveelheden in eten. Het supplementeren is voor een effect daarom de beste optie. 

Heb een goede basis

Het is vooral belangrijk om gewoon een goede basis aan voeding te hebben. Door een goede basis te hebben, heb je namelijk altijd eten die je hebt. Als je je afvraagt welke muesli is gezond is dit bijvoorbeeld handig om te weten voor de basis. Voor veel mensen is het handig om vaste dingen te hebben die je eet. Hierdoor blijf je altijd regelmaat in je voeding hebben. Bij het trainen is het belangrijk om hier een goede basis voor te hebben. Dit kan namelijk goed helpen.