Winkeltrefpunt
Image default
Dienstverlening

Voordelen van een volledige lichaamsmassage

Een volledige lichaamsmassage is een ongelooflijk therapeutische en ontspannende ervaring die verschillende gezondheidsvoordelen kan opleveren. Van het verlichten van pijn tot het verbeteren van uw algehele welzijn en levenskwaliteit, er zijn vele manieren waarop een volledige lichaamsmassage u ten goede kan komen. Hier volgen enkele voordelen van deze ontspannende massagetherapie. Wilt u liever meteen een massage boeken? Neem dan contact op met Yules Masseert!

Voordelen

Minder stress en angst: Een volledige lichaamsmassage helpt de spieren te ontspannen, stijfheid te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Dit kan op zijn beurt stressniveaus helpen verlagen en angstniveaus helpen verlagen. Door het cortisolgehalte in het lichaam (een hormoon dat met stress wordt geassocieerd) te verlagen, kan het ook depressiesymptomen en slapeloosheid helpen verlichten.

Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit: De zachte rekking van uw spieren en weefsels tijdens een volledige lichaamsmassage helpt de flexibiliteit te verbeteren, waardoor u zich gemakkelijker kunt bewegen en actiever kunt zijn. Het is ook ideaal voor mensen met chronische rugpijn of gewrichtspijn, omdat het verlichting kan brengen van spanning en ongemak.

Bevordert genezing: Door de circulatie in het hele lichaam te bevorderen, stimuleert een volledige lichaamsmassage de zuurstofstroom, wat de genezing kan versnellen door te helpen bij de weefselregeneratie. Naast het verminderen van ontstekingen helpt het om gifstoffen uit het lichaam te spoelen, zodat het sneller kan genezen.

Wat kunt u verwachten tijdens een volledige lichaamsmassage?

Een volledige lichaamsmassage duurt doorgaans 90 tot 120 minuten, afhankelijk van ieders behoefte. Gedurende deze tijd zal uw massagetherapeut een combinatie van technieken gebruiken, waaronder Zweedse massage (lange glijdende bewegingen) om uw spieren op te warmen voordat u overgaat tot dieper weefselwerk, zoals triggerpointtherapie of myofascial release (diepe weefselmanipulatie).

Zodra uw therapeut met de sessie begint, begint hij meestal eerst met uw rug; hij richt zich op gebieden zoals uw nek, schouders, armen en benen, waarna hij langzaam naar beneden werkt naar uw voeten en eindigt met het masseren van beide zijden van uw voorste torso (borstgebied). Nadat ze wat olie of lotion hebben gebruikt om te smeren, kneden ze alle knopen en spanningen in deze gebieden weg, totdat alle spanning in elk deel van uw lichaam van top tot teen is weggenomen.

Aan het einde van de sessie zou u zich volledig ontspannen moeten voelen en zou alle opgebouwde spanning verdwenen moeten zijn, waardoor u zich licht en vernieuwd voelt!