Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Wat is textielbedrukking?

In het proces van textiel bedrukken wordt de kleur op het kledingstuk aangebracht om een ​​bepaald patroon of ontwerp te produceren. Bedrukken is het proces van het verfraaien van stof met verschillende kleuren patronen of ontwerpen nadat het is gemaakt en het is momenteel uitgevoerd in vele geavanceerde methoden. De praktijk van het toevoegen van kleur aan stof in specifieke motieven staat bekend als textieldruk. De kleur is gekoppeld aan de vezel in correct bedrukte stoffen waardoor ze bestand zijn tegen wassen en wrijven. Textiel bedrukken en verven zijn met elkaar verbonden, maar bij correct verven wordt het hele doek gelijkmatig bedekt in één kleur en bij het bedrukken worden er één of meerdere kleuren op aangebracht in specifieke en duidelijk gedefinieerde patronen.

Het belang van textieldruk in de mode industrie

Textiel bedrukken is op dezelfde manier nodig als verven en de ontwerpers van kleding moeten het voortdurend ontwikkelen of eraan werken. Als je het hebt over modeontwerpers en andere ambachtslieden, dan gebruiken hun hun doordachte denkwijze om verschillende fantasierijke creaties te produceren. Ze moeten goed geïnformeerd zijn in zowel printen als ontwerp om dit te doen, iemand kan gemakkelijk een idee krijgen van hoe het kledingstuk eruit zal zien als het hiermee wordt bedrukt door het all-over print ontwerp op het model op de computer weer te geven. Maar vanwege hun onwetendheid over printtechnologie en modeontwerpers zijn ze tegenwoordig niet in staat om zich te vestigen in de kleding mode industrie en wordt verwacht dat modeontwerpers over de landsgrenzen heen zullen reizen en zich op het wereldtoneel zullen vestigen. Onze woningen gebruiken textiel om ze te beschermen tegen hitte en kou. Het meubilair waar we op zitten en slapen bestaat uit verschillende textiel artikelen die zeer nuttig en innovatief zijn.

Waarom wordt textieldruk beschouwd als een fundamenteel onderdeel van het menselijk leven?

Een belangrijk aspect van materiële cultuur is textiel en het kan ook worden beschouwd als kunstwerken en culturele symbolen of technologische objecten. Textiel bedrukken is een fundamenteel menselijke onderneming die symbolisch veel weerspiegelt van wat in veel culturen bewonderenswaardig is en het zal voorzien in de basisbehoeften van de mens. Ze kunnen ook worden gebruikt om mensen te categoriseren op basis van sociale klasse en lidmaatschap van een bepaalde groep de ontwerpen hadden een significante betekenis in traditionele gemeenschappen hebben deze connotaties vaak unieke betekenissen die alleen aan bepaalde etnische groepen zijn voorbehouden en er werd verondersteld dat ze allemaal goed bekend waren bij de groep.