Winkeltrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Deurbeslag bestellen van Weijntjes online

Deurbeslag is het beslag dat de deur op zijn plaats houdt. Dit kunnen deurgrepen, sloten, scharnieren of elk ander type hardware zijn dat wordt gebruikt om een deur te beveiligen.

Enkele veel voorkomende soorten deurbeslag zijn:

– Deurkruk: Een deurkruk wordt meestal aan de binnenkant van een deur gemonteerd en kan worden gedraaid om deze te openen.

– Deurslot: Een slot wordt vaak aan beide zijden van een deur gemonteerd en kan worden gedraaid om deze te openen.

– Deurscharnier: Een scharnier houdt een kant van een deur op zijn plaats en laat deze open of dicht zwaaien.

Deurbeslag zijn de onderdelen van een deur die hem op zijn plaats houden. Het deurbeslag is afhankelijk van het type deur en of het een schuif- of draaideur is. Er zijn meestal 2 of 3 beslagen, hoewel sommige deuren meer hebben. Heeft u een goede deurbeslag nodig? Op weijntjes.nl kan je meerdere deurbeslag bestellen.

Het meest voorkomende type beslag is een insteekslot, dat in de rand van het deurkozijn wordt gemonteerd. De andere twee soorten zijn een scharnier en een grendel. Een insteekslot heeft één gat voor de knop en een ander voor de sleutel om door te passen, terwijl een eikenhouten grendel slechts één gat heeft voor beide doeleinden.

Deurbeslag zijn de delen van een deur die hem op zijn plaats houden en een oppervlak bieden waarop de deur kan zwaaien. Ze kunnen van alles zijn, van eenvoudige scharnieren tot complexere mechanismen.

Het meest voorkomende type deurbeslag is het scharnier, dat wordt gebruikt om de deur op zijn plaats te houden door deze aan weerszijden van een opening te bevestigen. Er zijn veel verschillende soorten scharnieren, maar ze hebben allemaal dezelfde functie: ze laten deuren open en dicht zwaaien.