Winkeltrefpunt
Image default
Gezondheid

Het belang van het omgaan met stress

Nick de Waard is een expert op het gebied van burn-out, paniekaanvallen en stress. Wil jij graag werken aan je mentale gezondheid? Schakel dan de hulp in van Nick de Waard.

Je kunt hier contact met Nick de Waard opnemen.

Wat is stress?

Als u met veel stress leeft, brengt u uw hele welzijn in gevaar. Stress veroorzaakt grote schade aan uw emotionele evenwicht, evenals uw lichamelijke gezondheid. Het vernauwt je vermogen om helder te denken, effectief te functioneren en van het leven te genieten.

Het lijkt misschien alsof je niets aan stress kunt doen. De rekeningen blijven maar komen, er zullen nooit meer uren in een dag zitten en uw werk en gezinsverantwoordelijkheden zullen altijd veeleisend zijn. Maar je hebt veel meer controle dan je zou denken.

Effectief stressmanagement helpt je de greep van stress op je leven te doorbreken, zodat je gelukkiger, gezonder en productiever kunt zijn. Het uiteindelijke doel is een evenwichtig leven, met tijd voor werk, relaties, ontspanning en plezier – en de veerkracht om onder druk stand te houden en uitdagingen het hoofd te bieden.

Maar stressmanagement is geen one-size-fits-all. Daarom is het belangrijk om te experimenteren en erachter te komen wat voor jou het beste werkt. De volgende tips voor stressmanagement kunnen u daarbij helpen.

Tip: Identificeer de bronnen van stress in je leven

Stressmanagement begint met het identificeren van de bronnen van stress in je leven. Dit is niet zo eenvoudig als het klinkt.

Hoewel het gemakkelijk is om belangrijke stressfactoren te identificeren, zoals het veranderen van baan, verhuizen of een scheiding doormaken, kan het lastiger zijn om de bronnen van chronische stress aan te wijzen. Het is maar al te gemakkelijk om over het hoofd te zien hoe uw eigen gedachten, gevoelens en gedragingen bijdragen aan uw dagelijkse stressniveaus.

Natuurlijk weet je misschien dat je je constant zorgen maakt over werkdeadlines, maar misschien is het je uitstelgedrag, in plaats van de werkelijke werkeisen, die de stress veroorzaakt.

https://nickdewaard.nl/