Winkeltrefpunt
Image default
Gezondheid

Hoofdpijn weg met botox

Heel veel mensen in Nederland hebben vrij vaak last van hoofdpijn. Meestal zijn wel snel weer aan de betere hand nadat ze een aspirine hebben genomen of even een paar uurtjes plat hebben gelegen. Bij sommigen is dit echter niet het geval. Er zijn ook mensen onder ons die last van hoofdpijn krijgen en dit niet zomaar met een pilletje kunnen verhelpen. Dit zijn over het algemeen mensen die last hebben van spanningshoofdpijnen of van migraine. De hoofdpijn is dan zo aanwezig dat ze niet meer in staat zijn om verder te gaan met hun dagelijkse bezigheden. Vaak hebben mensen dan ook niet enkel last van hoofdpijn maar ook van misselijkheid en moeite met het verdragen van licht en geluid. Deze symptomen opgesomd vormen migraine.

 

Gelukkig zijn er vandaag de dag behandelingen die je hierbij kunnen helpen. Een behandeling die steeds vaker wordt toegepast is het gebruiken van botox. Dit klinkt misschien een beetje raar wanneer je dit voor het eerst hoort maar vaak heeft hoofdpijn te maken met spanningen in je hoofd. Botox is een spierontspannend middel en hierdoor kan botox tegen hoofdpijn helpen. Dit gebeurt door het te injecteren in je voorhoofd waardoor de spanning af zal nemen. De hoofdpijnen worden op deze manier veel minder of kunnen mogelijk zelfs helemaal verdwijnen. Het is voor mensen die vaak en hevig hoofdpijn hebben dan ook zeker een aanrader om op deze manier de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

 

De werking van botox is helaas wel van tijdelijke aard en zal ongeveer drie maanden aanhouden. Hierna is er een nieuwe behandeling nodig om de spieren in het voorhoofd ontspannen te kunnen houden. Hierdoor zijn de kosten botox behandeling helaas niet eenmalig. Een hoofdpijnbehandeling kost over het algemeen zo’n € 170,- en houdt dan zo’n drie maanden aan. Heel goedkoop is het dus niet, het verbetert echter wel de levenskwaliteit drastisch. Dan is de overweging voor de persoon zelf of hij of zij het dit waard vindt. Heel soms wordt een gedeelte nog eens gedekt door de zorgverzekeraar, dit gebeurt echter zelden.

 

https://faceland.nl/