Winkeltrefpunt
Image default
Woning en Tuin

De nieuwste dak trends

Wanneer je een huis bekijkt vanaf de buitenkant is het dak eigenlijk een van de eerste dingen die je op zal vallen. Dit is al helemaal zo wanneer het een erg mooi dak betreft. Op het gebied van daken zijn er erg veel ontwikkelingen. We vertellen je in dit artikel graag wat meer over de laatste trends op het gebied van daken.

 

De meest voorkomende soort dakbedekking zijn natuurlijk dakpannen. Het is een relatief goedkope soort dakbedekking en het is ook erg gemakkelijk te onderhouden. Dakpannen zijn er natuurlijk altijd in grote mate, ik wil het daarom ook geen trend noemen op dit moment. Rieten daken zijn dat daarentegen zeker wel. Een rieten dak geeft je woning een erg mooie en luxueuze uitstraling. Vroeger was dit juist totaal niet het geval en werd het vooral gezien als de goedkoopste vorm van dakdekken. Vandaag de dag is het juist een van de duurdere keuzes op het gebied van dakdekken. Dit komt vooral door de grote hoeveelheid tijd die erin gaat zitten. Daarnaast is het onderhoud ook vrij prijzig. Je krijgt er wel een erg mooi dak voor terug wat je huis echt een extra dimensie geeft. Vooral bij grotere huizen en villa’s is een rieten dak echt een aanrader. We raden wel aan om het door een gespecialiseerde rietdekker te laten doen. Een goed voorbeeld van een ervaren bedrijf is Van den Bergh rietdekkers.

 

Wat ook erg populair is op het moment is een kunststof dak. Dit komt vooral door de prijs het lage onderhoud van een kunststof dak. Onderhoud is met een kunststof dak bijna niet nodig. Natuurlijk is het wel aan te raden om het dak af en toe goed te reinigen, veel meer is er echter niet nodig.

 

De grootste trend van dit jaar is het groene dak. Je ziet dit steeds vaker terugkomen. Bedrijven hebben vaak zelfs daken met daarop tuinen. Sommige steden hebben zelfs kleine parken op daken gecreëerd.

 

https://www.rietwerk.nl/