Winkeltrefpunt
Image default
Gezondheid

Waarom zijn voetmassages zo gezond voor je?

Ken je dat gevoel dat je voeten en benen zo vermoeid aanvoelen na een lange werkdag? De reden hiervan is dat je op je werk constant in dezelfde houding zit. Het effect daarvan is dat de bloedcirculatie in je onderlichaam sterk afneemt Je voeten en benen krijgen daardoor minder voedingsstoffen waardoor je voeten vermoeid gaan aanvoelen. Wil je jouw voeten weer hernieuwde energie geven? Een heerlijke voetmassage kan dan een goede oplossing zijn. Door een voetmassage worden je spieren losgemaakt en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Het effect daarvan is dat je spieren in je voeten en benen weer zuurstof krijgen waardoor je weer hernieuwde energie krijgt. De grote vraag is nu: bezoek je een massagesalon of een koop je een voetmassage apparaat? In dit artikel helpen je we je met het maken van de juiste keuze. 

 

Massagesalon

We raden je aan om voor een massagesalon te kiezen in het geval je meer behoefte hebt aan een persoonlijke behandeling. Met de masseur kan jouw klachten beschrijven en op deze manier kan de masseur een massage op maat geven. Op deze manier worden je voeten op de best mogelijke manier gemasseerd. Daarnaast is de kwaliteit altijd beter dan die van een massage apparaat. Ik moet wel echter toegeven dat de kwaliteit van massageapparaten er de afgelopen jaren enorm op vooruit zijn gegaan is.Het verschil is dus steeds minder is. 

 

Voetmassage apparaat 

De tweede optie is natuurlijk om voor een voetmassage apparaat te kiezen. Het is natuurlijk een keuze die “corona proef” is. Door de pandemie willen steeds minder mensen een massagesalon bezoeken vanwege het hoge besmettingsgevaar. Daarnaast is het ook onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Het kopen van een voetmassage apparaat is dan in dit geval een veel betere keuze. Een ander groot voordeel van een voetmassage apparaat is dat je altijd en overal kan genieten van een voetmassage. Je hoeft geen afspraak in te plannen met een massagesalon. In de onderstaande opsomming gaan we kort in op welke functionaliteiten je moet letten bij het kopen van een voetmassage apparaat:

  • Gesloten of open ontwerp: bij een gesloten voetmassage apparaat wordt naast de onderkant van je voet ook de bovenkant en de zijkanten van je voeten gemasseerd. Het is dus een completere voetmassage. Deze voetmassage apparaten zijn echter wel een stukje duurder. Bij een open voetmassage apparaat wordt alleen de onderkant van je voeten gemasseerd. Het voordeel van dit type model is dat deze kleiner is en dus draagbaarder is als de gesloten varianten. 

  • Wij raden altijd een voetmassage apparaat aan die beschikt over minimaal drie intensiteit standen. Met meerdere intensiteit standen kan je de perfecte intensiteit instellen die aansluit op jouw behoeften. 

  • Wij raden aan om een voetmassage apparaat te kopen die een voetreflex massage kan geven. Op het massage apparaat vind je puntjes en tijdens de massage worden de reflexpunten van je voeten gemasseerd. Door de reflexpunten te masseren worden de zenuwbanen gereinigd en dit zorgt ervoor dat energiestromen worden bevorderd. De zenuwbanen eindigen bij je voeten en staan in connectie met al je organen. Door deze zenuwbanen te reinigen gaan de organen ook beter functioneren. Een voetreflexmassage helpt daarom goed bij bijvoorbeeld hoofdpijn en menstruatiepijn. 

  • Wij raden altijd aan om een voetmassage apparaat te kopen die meerdere massages kan geven zoals een shiatsu, vibratie en voetreflex massage. 

 

Voor meer informatie over massage apparaten verwijs ik je graag door naar de website.