Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Wij houdt de voorschriften en normen op het gebied van led streng in de gaten en leven deze na.

Er zijn tegenwoordig eindeloos veel ledlampen op de markt. Grote en kleine lampen. Speciale winkel, kantoor- en werkplaatsverlichting. Leds uit het buitenland en van eigen bodem. Opvallende en bescheiden armaturen. Veel leds zijn van uitstekende kwaliteit, sommige voldoen niet aan de standaard die voor LED verlichting bedrijfshal, showroom et cetera geldt. Door zaken te doen met Led Design Holland, bent u verzekerd van hoogwaardige lampen, professionele installatie en service achteraf. De lampen die deze led-expert inkoopt zijn zuinig, gaan jaren lang mee en zien er mooi uit. Het verschil tussen ledlampen heeft te maken met de fabrikanten, de armaturen en de lichtbronnen zelf. Om leds onderling te kunnen vergelijken – zodat u de beste lampen kunt kiezen om optimaal te kunnen besparen – is de LB of LBC-normering in het leven geroepen.

De L staat voor lumen oftewel de eenheid van lichtstroom. Het gaat er concreet om hoeveel lumen een lamp nog overhoudt aan het eind van de looptijd en dan uitgedrukt in een percentage van de lumen-waarde aan het begin.

De B staat voor het aantal lampen in procenten dat faalt. Met andere woorden: hoeveel ledlampen branden uiteindelijk minder uren dan de fabrikant van te voren opgeeft.

De letter C van de LBC-normering beschrijft het verwachte percentage lampen dat zal uitvallen (helemaal niet meer zal branden voordat de verwachte levensduur is verstreken).

We duiden de drie met een concreet voorbeeld. Stel een specifieke ledlamp heeft een levensduur van 60.000 branduren. Een L70 waarde betekent dat dit type lamp, nadat het 60.000 uur gebrand heeft, gemiddeld genomen nog 70% lichtopbrengst geeft.

B30 houdt in dat ervanuit gegaan mag worden dat 30% van een model ledlamp de levensduur niet haalt.

C10 wat betekent dat? Zo’n 10% van een bepaald type ledlamp zal na verloop van tijd falen oftewel geen licht meer afgeven.

Handig voor u om te onthouden: hoe hoger het L-getal, hoe beter de lamp én hoe lager de B- en C-waarde, hoe beter de lamp.

https://www.leddesignholland.nl/