Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Verantwoord gamen

Gamen is een leuke hobby en sommige gamers, hebben er zelfs hun werk van gemaakt. Maar al jarenlang hangen verschillende negatieve gedachtes rondom het gamen. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat gamers agressief kunnen worden in het dagelijkse leven en dat het makkelijk is om verslaafd te raken aan gamen. Er is echter slechts een klein deel van de gamers, dat echt negatieve gevolgen van het gamen ervaart. Bij het overgrote deel zijn alleen de positieve gevolgen te zien. Zoals verhoogd ruimtelijk inzicht, betere concentratie en het versterken van sociale vaardigheden. Het soort games dat er gespeeld worden, hebben hier natuurlijk impact op. Maar ook hoe de gamer speelt, is belangrijk om het verantwoord te houden.

 

Eigen verantwoordelijkheid tijdens gamen

Voor de mensen die thuis veel tijd besteden aan gamen, is het belangrijk dat zij dit verantwoord doen. Dat zij tijdens het gamen genoeg pauzes nemen en af en toe wegkijken van het scherm. Het beste is om elk uur even op te staan en een kleine wandeling te doen. Dit kan zowel binnen als buiten, als je maar even opstaat. Zit niet te dichtbij het scherm en houd het scherm op ooghoogte. Tegenwoordig zijn er ook brillen met speciale lensen, die het blauwe licht van het computerscherm tegenhouden. Hierdoor worden je ogen minder vermoeid en kun je in de avond beter slapen. Maar ook al gebruik je zo’n bril, dan is het alsnog verstandig om ongeveer een uur voordat je gaat slapen, te stoppen met gamen. Anders zijn je hersenen nog erg actief.  Zorg ervoor dat een stoel de juiste houding ondersteund en wissel zo nu en dan van houding. Het bureau moet op de correcte hoogte staan, zodat je niet krom gaat zitten tijdens het gamen. Maar niet alleen de omgeving is cruciaal tijdens het gamen, ook de pc zelf is natuurlijk belangrijk voor optimaal speelplezier. Er zijn behoorlijk wat verschillen gaming pc modellen, dus er is altijd iets dat bij jou past. Misschien zijn er wat kleine aanpassingen die je zou willen doen aan de gaming pc. Dan is het natuurlijk ook mogelijk om extra pc onderdelen voor gaming te bestellen. Zo kun je jouw eigen gaming pc helemaal tot in de puntjes naar eigen zinnen maken.

 

Oefening baart kunst

Wanneer je meer gevorderd bent in het gamen, zal je wellicht behoefte krijgen aan een game pc gevorderden. Een snelle pc met een goed grafisch vermogen en supersnelle schrijf- en leesprestaties en natuurlijk voldoende opslag. Als je voornamelijk het grafisch vermogen van de gaming pc belangrijk vindt, kan het een goede idee zijn om een pc met videokaart nvidia rtx 3060 kopen. Maar ook al ben je een gevorderde gamer, het blijft belangrijk om verantwoord te gamen. Vergeet niet om het bureau en de stoel goed te installeren en om elk uur even een kleine pauze te nemen. Het gamen moet leuk blijven en door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, voorkom je eventuele negatieve gevolgen.  Als iemand dan commentaar heeft op hoeveel je gamet, je daar niks van hoeft aan te trekken.