Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Teamwear & Presentatiekleding

Wat is nu eigenlijk teamkleding? Teamkleding kom je vrijwel overal tegen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de lokale sprotverenigingen. Vrijwel iedere sporter loopt in dezelfde sportoutfit. Het grootste pluspunt van teamkleding is dat er eenheid gecreëerd wordt binnen de sportclub of sportvereniging. Je voorkomt hiermee dat iedere sporter in zijn eigen kledingstyle de club verschijnt. Teamkleding hoeft niet alleen maar ingezet te worden bij wedstrijden, teamkleding kan ook ingezet worden voor bijvoorbeeld trainingen.

Maar wanneer mag iets teamkleding genoemd worden? Veel mensen denken bij teamkleding aan een sporttenue voor voetballers, handballers, hockeyers, volleyballers en korfballers. Maar het gaat verder dan dat. Denk bijvoorbeeld aan de wandelclub die allemaal dezelfde jas aanhebben of denk aan wielrenners die allemaal hetzelfde fietsshirt willen hebben. In de basis kan teamkleding voor ieder type activiteit worden ingezet. Je hoeft dus absoluut geen ‘’echte” teamsportclub te zijn.

Naast dat sportclubs en sportverenigingen gebruik maken van teamwear doen scholen dat ook. Veel scholen hebben hun eigen sportshirt. Dit shirt heeft meerdere functionaliteiten, zo kan het shirt worden ingezet bij de gym om iedereen in dezelfde outfit te laten sporten en hier geen grote verschillen in te krijgen. Daarnaast kan het shirt ook dienen als teamtenue tijdens sportevenementen tegen andere scholen. De minst voor de hand liggende functie van teamkleding is het snel herkennen van medestudenten tijdens schoolreizen of andere excursies.

De teamkleding kan vaak ook worden voorzien van een bedrukking of borduring waardoor de teamoutfit nog meer eenheid creëert. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het clublogo, de sponsor of een rugnummer. Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft personaliseren, hierover kunt u het beste een specialist benaderen.

Presentatiekleding populair bij sportclub, sportverenigingen en bedrijven!

Presentatiekleding is kleding waarin jezelf, je team, je vereniging of je bedrijf in kan presenteren en kan laten vertegenwoordigen. Vaak wordt er door clubs en verenigingen alleen gedacht aan het stukje teamwear om mee te kunnen sporten, maar om het pakket compleet te kunnen maken en als club of vereniging een goede indruk achter te laten is het onderdeel presentatiekleding erg belangrijk. Op het moment dat de presentatiekleding in orde is en je bij de tegenstander het sportpark oploopt sta je ongetwijfeld al 0-1 voor. De tegenstanders zullen onder de indruk zijn van de eenheid die jullie uitstralen als team.

Voorbeelden van presentatiekleding zijn polo’s, overhemden, blouses, jassen, jacks en broeken. Deze producten kunnen tijdens zowel sportieve activiteiten als zakelijke activiteiten worden ingezet. Net zoals dat teamwear voorzien kan worden van een bedrukking of borduring kan dat bij de presentatiekleding ook. Wilt u hierover meer informatie ontvangen dan kunt u het beste contact opnemen met een professionele partij.