Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Waarom is de Aqua Marian Fusion zo populair?

De Aqua Marina Fusion is misschien wel het meest populaire SUP board van Nederland, maar waarom is de Aqua Marina Fusion eigenlijk zo populair? Dat gaan we uitleggen in deze review. waarin we achtereenvolgens kijken naar kwaliteit, stabiliteit, belastbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, vaargedrag en prijs/kwaliteit.

De kwaliteit van het Aqua Marina Fusion board erg goed. De naden, rails en deckpad zijn goed gelijmd, de afwerking is netjes en de details van het design zijn heel mooi. De twee lagen pvc zorgen ervoor dat het board stijf en robuust is, maar toch nog steeds licht.

De Aqua Marina Fusion een draagvermogen van 150kg. Hierdoor heeft het board de mogelijkheid om een kind of hond mee te nemen. Dankzij de breedte van de Aqua Marina Fusion en het grote volume is het board mooi stabiel. Daardoor is het een zeer geschikt board voor beginners.

De gebruiksvriendelijkheid van het pakket is echt super. Het board is licht, makkelijk te dragen en in het water ook makkelijk te sturen. De SUP peddel is ook licht en makkelijk te stellen, de leash is makkelijk om te doen en de pomp is makkelijk te gebruiken en van goede kwaliteit. Als laatste is de tas erg praktisch. Alles past erin en bij elkaar heb je toch nog een licht en makkelijk te dragen pakket.

Zoals al eerder aangegeven in deze Aqua Marina Fusion review is de stabiliteit van het board erg goed. De Aqua Marina Fusion is wel een allround board, maar heeft toch een iets gestroomlijnde neus en het board is vrij lang, waardoor het board voor een allround board vrij snel is en koersvast. Hierdoor is het board ook geschikter voor tochtjes dan de meeste andere allround boards. Als laatste is de wendbaarheid van het board ook prima.

De Aqua Marina Fusion zit in de lage prijsklasse, maar biedt toch kwaliteit en een zeer compleet pakket. Voor dit bedrag zijn er eigenlijk geen betere alternatieven. Andere boards in deze prijsklasse hebben vaak ofwel minder goede accessoires, zijn minder belastbaar of zijn niet volledig dubbellaags.

Conclusie

Het board is zeer gebruiksvriendelijk, heel veelzijdig en geschikt voor zowel recreatief gebruik als voor tochtjes. Verder is de kwaliteit van de Aqua Marina Fusion voor zijn prijsklasse erg goed. De Aqua Marina Fusion is stabiel, relatief snel en daarnaast toch wendbaar. Tenslotte heeft het 2021 model ook gewoon een prachtig opvallend design. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de Aqua Marina Fusion door velen wordt gezien als het beste all-round board voor beginners.