Winkeltrefpunt
Image default
Mode en Kleding

Vanaf 30 cm je haar doneren aan de Nederlandse Haarstichting

Heb je mooi lang haar en wil je dit graag doneren aan een goed doel? Er zijn verschillende doelgroepen die stichtingen kunnen helpen. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar De Haarstichting, helpt deze stichting financieel minder bedeelde vrouwen met haaruitval door haarziekten en de behandeling van kanker. Er zijn in Nederland honderden vrouwen die jaarlijks te kampen krijgen met haaruitval en zelf door hun financiële omstandigheden geen haarwerk kunnen aanschaffen. Het is heel erg dat sommige vrouwen dit niet zelf kunnen betalen. Daarom bestaat De Haarstichting om deze groep vrouwen te helpen.

Voorwaarden om je haar te mogen doneren

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan het doneren van je haar. Als je je haar aan De Haarstichting doneert, moet het minimaal 30 cm lang zijn. Dit mag los worden gemeten. Als je je haar in een vlecht hebt, mag het daarom iets korter zijn. Is je haar nog net te kort om te doneren? Het haar groeit ongeveer een centimeter per maand. Dus wellicht kan je nog enkele maanden wachten met doneren.

Een andere belangrijke voorwaarde is dat je het haar schoon en droog opstuurt. Als het net wordt opgestuurd, bestaat de kans dat het gaat schimmelen. Er zijn gemiddeld ongeveer 5 tot 8 haardonaties nodig om een mooi haarwerk van te kunnen maken. Wellicht kan je ook nog andere mensen inspireren ook hun haar te doneren, door bijvoorbeeld het afknippen van je haardonatie te delen via social media.

Waar kan je je haar laten knippen als je wilt doneren?

In Nederland hebben zich inmiddels al meer dan 500 kapsalons aangemeld om je haar met korting te knippen, als je je haar wilt doneren. Sommige kappers knippen met 50% korting en er zijn zelfs kappers die helemaal gratis knippen. De Haarstichting heeft een zoekfunctie ontwikkeld, waarin al deze kapsalon te vinden zijn. Zo vind je eenvoudig een kapsalon bij jou in de buurt.