Winkeltrefpunt
Image default
Onderwijs

Circus op School

Circus op school

 

Waarom circus op school?

Jongleren, goochelen, Chinese borden draaien, koorddansen, eenwieleren, loopbal lopen, clownerie en ga zo maar door. Circus is leuk, uniek, speels en vooral ontzettend divers. Het is een ideale manier om kinderen te laten bewegen. Geen standaard gymles met voetbal, hockey, trefbal, korfbal of volleybal, maar een manier van bewegen die kinderen uitdaagt. Het is vaak nieuw voor kinderen en daardoor een groot succes. Naast dat circus op school een manier van bewegen is, is het ook goed voor heel veel andere aspecten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan samenwerken. Leerlingen die elkaar helpen met het koorddansen. Eén kind loopt over het loopkoord en de ander houdt het kind aan de hand vast. Naast samenwerken is ook concentratie van groot belang. Zo vragen jongleren en Chinese draaibordjes draaien om opperste concentratie van kinderen.  

Wat kan je op school doen rondom circus?

Een fantastisch project voor de basisschool is de Circusdag. Tijdens de Circusdag verandert de hele school in een groot circus. Elke groep, dus echt van groep 1 tot en met groep 8, volgt in de ochtend gave circus workshops. Denk hierbij aan een workshop balanceren, een workshop goochelen, een workshop clownerie, een workshop circustheater, een workshop jongleren en nog veel meer. Tijdens deze workshop leren de kinderen een circusact. Elke groep op zijn eigen niveau. Deze circusact wordt verder geoefend met de eigen leerkracht. In de middag vindt de geweldige circusvoorstelling plaats onder leiding van de circusdirecteur, gespeeld door een van de workshopdocenten. De groepen komen een voor een aan de beurt en laten hun circusact zien. Ouders en opa’s en oma’s zijn van harte welkom! 

 

Circus workshops

Naast de schoolbrede Circusdag kan je natuurlijk ook losse circus workshops boeken. De circusworkshop voor de basisschool is er in vele varianten. Zo kan er gekozen worden voor de workshop Circusspelen waarin kinderen kennis kunnen maken met allerlei soorten circusmateriaal. Van alles komt voorbij, van eenwielers tot jongleerballen en van loopkoorden tot Chinese draaibordjes. Leerlingen kunnen met al deze materialen aan de slag en ontdekken zo de diversiteit van circus. Verder is er de mogelijkheid om een specifieke circus workshop te boeken. Denk bijvoorbeeld aan de workshop Circustheater voor de onderbouw of de workshop Goochelen voor de bovenbouw. Voor elke groep wat wils!https://www.grotebroer.com