Winkeltrefpunt
Image default
Winkelen

Bijenwas versus paraffinekaarsen, welke is de beste?

Het gebruik van bijenwas kaarsen neemt de laatste tijd toe. De populariteit van bijenwas kan de paraffine kaarsen verslaan. Wat maakt de kaarsen van bijenwas dan zo speciaal? Bijenwas wordt al duizend jaar geleden als lichtbron gebruikt. Zelfs de prijs van bijenwas is duurder dan paraffine kaarsen en veel mensen zijn geïnteresseerd in het gebruik ervan. De hoge prijs wordt veroorzaakt door het beperkte aanbod van bijenwas. Bijenwas wordt ook gebruikt in de cosmetische industrie. Ongetwijfeld is de kaars gemaakt van pure bijenwas zeldzaam en duur.

 

De kenmerken van paraffinekaarsen

Je moet de kenmerken van bijenwaskaars en paraffinekaars ontdekken om te vergelijken welk type kaars het beste is. Paraffine kaars zijn gemakkelijk te vinden. Je kunt het in elke buurtwinkel kopen. De prijs van paraffine kaars is goedkoper. Bovendien kan dit type kaars gemakkelijk branden in elke situatie. Houd er echter rekening mee dat paraffinekaarsen verschillende nadelen hebben. Deze kaars kan kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen bevatten. Soms bevatten bepaalde paraffinekaarsen giftige stoffen. Sommige kaarsenfabrikanten voegen slib van ruwe olie toe om het lekker te laten ruiken. Verder is de brandduur van deze kaars kort.

 

De kenmerken van bijenwas

De kaarsen gemaakt van bijenwas zijn 100% natuurlijk. Het proces van het maken van de kaars voegt geen kunstmatige geuren en kleuren toe. Wanneer je deze kaars brandt, zal deze geen roet produceren. Door de schone verbranding is deze kaars gezonder in gebruik. Het veroorzaakt geen luchtvervuiling. Zo veroorzaken de kaarsen geen schade aan je longen. Deze kaars is ook veilig voor mensen met gevoelige sinussen, astma en andere allergieën. Deze kaars staat ongetwijfeld bekend als hypoallergene kaars. De lucht om je heen is altijd schoon, zelfs als je deze kaars brandt. Het is omdat de kaars je kan helpen om de luchtverontreinigende stof te neutraliseren.

 

Welke kaars is beter?

Uit bovenstaande uitleg kun je concluderen dat kaars gemaakt van bijenwas veiliger en gezonder is dan paraffine kaarsen. De bijenwas kan duurder zijn dan paraffinekaarsen, maar de prijs die je uitgeeft voor het kopen van deze kaars is waardig. Je kunt schadelijke stoffen vermijden die in paraffinekaarsen zitten. De luchtkwaliteit in huis is altijd goed, omdat bijenwas geen roet en giftige rook produceert. Bovendien kan deze kaars de lucht zuiveren omdat hij negatieve ionen afgeeft om de lucht te zuiveren. Als gevolg hiervan is deze kaars veilig voor iedereen, vooral mensen met een allergie.