Winkeltrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Het beste koperen doucheset voor jouw woonstijl

Als u écht kunt genieten van een mooi ingerichte woning, dan besteedt u ongetwijfeld heel wat aandacht aan de decoratie en afwering van uw interieur. Ook de badkamer is een ruimte die qua afwerking én basis wat meer aandacht verdient, en het is vooral belangrijk dat u dus de juiste voorzieningen hebt die deze ruimtes praktischer én stijlvol maken.

Met een koperen doucheset geeft u uw badkamer in één keer een unieke look, maar de voordelen van zo’n set van nog veel verder dan gewoon een leuke uitstraling. Hieronder vindt u meer handige informatie over een koperen doucheset, en wat die aankoop voor uw badkamer kan doen!

 

3 goede redenen om voor een koperen doucheset te kiezen

Een doucheset is één van de belangrijkste onderdelen van elke badkamer, want zonder is het onmogelijk om van een deugddoende douche en écht badkamercomfort te genieten. Als u naast comfort echter ook van een hoge duurzaamheid en stijl wilt genieten, dan zijn koperen elementen een goed idee. Hier leest u waarom:

 

1. Een douchet uit koper pas in verschillende woonstijlen

Het grote voordeel van koper? Deze metaalsoort past eigenlijk in zowat elke woonstijl, zolang het materiaal maar op de juiste manier is bewerkt. Een glanzende doucheset uit koper met verfijnde vormen en afwerking is een goede uitbreiding voor een moderne of landelijke badkamer. Met een robuuste kraan- en doucheset maakt u een industriële of klassieke, rustieke badkamer dan weer af. Bij een speciaalzaak vindt u hoe dan ook meer dan genoeg mogelijkheden voor elke woonstijl.

 

2. Met koper blijft je badkamer langer hygiënisch én schoon

Daarbij is koper ook een uitstekend materiaal om vochtproblemen in de badkamer tegen te gaan. Als u een koperen doucheset laat installeren, dan is het risico op schimmels en bijkomende problemen zoveel kleiner. Zeker als u opteert voor een doucheset die extra is behandeld met een beschermende laag, geniet u van dat voordeel. Ook is koper een metaalsoort die relatief weinig onderhoud nodig heeft. Hierdoor verliest u dan weer minder tijd, wat natuurlijk altijd mooi is meegenomen.

 

3. Koper is erg sterk en duurzaam

Ten slotte is koper ook gewoon een uiterst sterke metaalsoort, die niet zomaar verweert door corrosie of roest. Met een goede nabehandeling sluit u het risico op roest zelfs helemaal uit, wat in een badkamer natuurlijk belangrijk is. Voor een koperen doucheset van de allerbeste kwaliteit betaalt u dan misschien wel iets meer, u bent wel zoveel jaar zoet en hoeft dus geen extra kosten meer in te rekenen voor onderhoud, herstellingen of zelfs vervanging.