Winkeltrefpunt
Image default
Woningen

Hoe bereik je een moderne, natuurlijke look in je huis?

Een moderne natuurlijke stijl is een combinatie van schoonheid, functionaliteit en bruikbaarheid. Het kan worden toegepast in elke kamer van je huis, maar meestal wordt het gebruikt in de keuken, badkamer en woonkamer. Deze woondecoratie is de heetste trend van vandaag. Als je geïnteresseerd bent in het creëren van een natuurlijke nuance in je huis, kun je beginnen met het gebruik van houten meubels in elke kamer. Gebruik bijvoorbeeld houten keukenfrontjes, houten eettafels of rotan stoelen voor de woonkamer. Hier zijn verschillende tips om een natuurlijke uitstraling te creëren.

Gebruik houten meubels voor de badkamer

Een badkamermeubel hout voegt niet alleen schoonheid toe, maar zorgt ook voor een ontspannen sfeer. Houten meubels bestaan al eeuwen, maar zien er altijd modern uit. Een moderne natuurlijke stijl omarmt dit materiaal en gebruikt het als een accent in badkamers. Houten kasten en planken creëren een warme sfeer die perfect is om te ontspannen. Als je meer privacy in de badkamer wilt creëren, kun je matglazen deuren op je kasten gebruiken die al je toiletartikelen verbergen.

Gebruik houten meubels voor de keuken

De keuken is een van de belangrijkste kamers in huis waar je de meeste tijd doorbrengt met koken en het bereiden van eten voor je gezin. Om een natuurlijke uitstraling in de keuken te bereiken, kun je houten keukenfrontjes en een hardhouten vloer gebruiken. Daarnaast kun je houten kastjes en planken toevoegen als accent. Als je een ontbijthoek of kookeiland hebt, voeg dan wat houten krukjes toe om de rustieke uitstraling te versterken. Door houten meubels toe te voegen ziet je keuken er stijlvoller en klassieker uit, zonder dat het er te formeel of saai uitziet.

Kies een houten eettafel

Een andere tip om een natuurlijke en rustieke nuance te bereiken, is het plaatsen van een houten tafel in je eethoek. Je kunt kiezen uit veel verschillende houtsoorten zoals eiken, mahonie of grenen. Sommige mensen geven de voorkeur aan meer exotische houtsoorten zoals teak of ebbehout, maar die zijn vaak moeilijker te vinden en duurder. Als je iets wilt dat minder duur is maar toch veel karakter heeft, dan kun je op zoek gaan naar meubels van onafgewerkt hout. Vervolgens kunt je wat planten toevoegen om wat groen aan je huis toe te voegen en het tegelijkertijd een interessante vorm en textuur te geven. Voeg wat groen toe in de hoek van de eetkamer. Planten zien er niet alleen goed uit, ze leveren ook zuurstof en helpen de lucht in je huis te zuiveren.