Winkeltrefpunt
Image default
Zakelijk

Van de koe naar je koelkast

Op het moment dat ik vraag wat jij allemaal in de koelkast hebt staan weet ik vrij zeker dat er melk in staat. Waarschijnlijk heb je er nog nooit bij stil gestaan wat er allemaal aan vooraf gaat. De melk lekker vers bij jou in de koelkast krijgen is nog niet zo’n makkelijk proces. Als eerst moet de koe goede en lekkere melk gegeven. Hiernaast moet de melk zo snel mogelijk in de winkel komen zodat jij het kan kopen en er lekker van genieten van. 

Zoals ik zei moet de koe veel melk en ook goede melk geven. Dit proces ligt vrij genuanceerd. De koe is een dier en dat betekent dat je niet zomaar even een kabeltje vervangen kan of de computer kan veranderen zoals bij de computer. Je moet rekening houden met de natuurlijke eigenschappen van een koe. Een voorbeeld hiervan is de hoeveelheid ruimte die een koe nodig heeft om te gaan liggen in de natuur. De koe ligt om te herkauwen en te verteren. Dit is dus erg belangrijk bij de productie van melk. In de natuur heeft een koe ongeveer drie meter nodig. Alles wat binnen deze drie meter staat wordt als hinder ervaren en zorgt er voor dat de koe niet liggen gaat. Om deze reden zijn er een heleboel bedrijven die zich bezig houden met de stal inrichting

De koe tevreden stellen is moeilijker dan dat je denkt. De stal wordt vaak ook voorzien van luxe zoals een koeborstel. Dit zorgt ervoor dat de koe zichzelf onderhouden kan. Op het moment dat de koe gemolken wordt, gaat de melk vaak de direct een voorkoeler in. Door het zo snel mogelijk naar de juiste temperatuur te brengen blijft de melk lekker lang vers. 

Mensen zijn hier de hele dag mee bezig zodat jij een lekker glas melk op je keukentafel hebt staan.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/