Winkeltrefpunt
Image default
Auto’s en Motoren

Welke verschillende motorhelmen zijn er?

Alvorens mensen een motorhelm kopen zijn er een paar belangrijke dingen om aan te denken. Op basis van je rijstijl, de weersomstandigheden en persoonlijke voorkeur kun je een keuze maken over wat voor helm je aanschaft. Niet elke motorhelm is namelijk hetzelfde, en de verschillen uiten zich onder andere in de veiligheid en het comfort. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende motorhelmen die er zijn.

Integraalhelmen

Een integraalhelm is het veiligst en wordt het meest gedragen door motorrijders. Het is een helm die volledige over het hoofd en de kin heen valt. Wanneer je veel motor rijdt en voornamelijk wanneer je sportief motor rijdt of aan motorcrossen doet, is een integraalhelm is aanrader. Motorkledingstore.nl heeft bijvoorbeeld ook integraalhelmen speciaal voor het motorcrossen, maar dan met een aangepast kinstuk. Het nadeel van integraalhelmen is alleen wel dat je ze compleet moet afzetten wanneer je even iets wilt eten of drinken. Behalve het vizier kun je de onderdelen van deze helm niet openklappen. In de winter is deze helm ook nog eens prettig vanwege de kou die de helm niet doorlaat. In de zomer zet je misschien liever niet een alles bedekkende helm op, maar er zijn wel integraalhelmen speciaal voor warme temperaturen.

Open helmen

Open helmen worden ook wel jethelmen genoemd. Je kent ze waarschijnlijk van de scooterrijders in Italië: kleine helmen die enkel het hoofd en de oren bedekken. Een open helm is dus ook ideaal voor een scooter of kleine en langzame tochtjes op de motor, maar voor hoge snelheden biedt een open helm niet voldoende bescherming. Je gezicht is bij een jethelm zeer kwetsbaar, omdat de kin onder andere onbedekt blijft. Het voordeel is wel dat je je niet beperkt voelt met zo een helm, je kan immers gewoon praten, eten en drinken. Ook bieden ze veel ventilatie en houden ze je fris wanneer het buiten warm is.

Een beetje van beide: systeemhelmen

Een middenweg vind je bij systeemhelmen. Het lijken op integraalhelmen, omdat ze ook de kin bedekken in tegenstelling tot open helmen. Echter, je kunt met een systeemhelm het kinstuk openklappen. Je kan zo even snel een tussendoortje eten of een slok water nemen, zonder je hele helm af te moeten zetten. Wanneer je op de motor stapt, klap je het kinstuk gewoon weer uit. Een systeemhelm is dus een stuk praktischer, maar weet wel dat het minder stevig is dan een integraalhelm. Je inlevert dus in op veiligheid. Weet jij met bovenstaande informatie welke helm het beste bij je past? Ga dan vandaag nog op zoek naar een motorkleding winkel. Online kom je al een heel eind!