Winkeltrefpunt
Image default
Electronica en Computers

De beste WLAN-repeaters

De beste WLAN-repeaters

Het woord repeater komt uit het Engels en betekent letterlijk repeater. Een WLAN-repeater (soms ook wel een versterker genoemd of minder vaak: regenerator) is een elektrische signaalversterker die het signaalbereik vergroot, d.w.z. het bereik van het WLAN vergroot.

Voor een goede WLAN-repeater zijn nog grotere afstanden geen probleem. Het pikt zijn signalen op en stuurt ze – simpel gezegd – in verwerkte vorm door. Deze werkingswijze maakt het mogelijk om langere afstanden te overbruggen.

Zoals bij de meeste technische apparaten het geval is, zijn er nu een groot aantal leveranciers die WLAN-repeaters produceren en verkopen. Welke types beschikbaar zijn en waar u rekening mee moet houden – we hebben de belangrijke criteria voor de aankoop van bijzonder goedkope tot de beste WLAN-repeater in deze aankoopgids voor 2020 samengevat.

Hoogwaardige internetrepeaters kunnen een identificatiecode aan het signaal toevoegen. Hierdoor kan het signaalpad worden getraceerd. Bovendien pikken de apparaten niet zomaar het signaal van de zender op. Het wordt geïnterpreteerd, opnieuw gecodeerd en opnieuw gesynchroniseerd voordat het signaal wordt doorgestuurd. De verwerking verwijdert de ruis en vervorming van de (signaal)pulsvorm uit het ingangssignaal.

De repeater communiceert met de WLAN-compatibele computer of een computer met een WLAN-kaart. Let voor het gebruiksgemak op de instelfuncties van de repeaters. Naast de mogelijkheid om alle essentiële zaken voor de setup via een browser in te voeren, is er ook de WPS-functie. Dit is de Wi-Fi Protected Setup, een standaard van de Wi-Fi Alliance voor het eenvoudig opzetten van een draadloos thuisnetwerk. Het doel van deze extra is om een eenvoudige manier te bieden om een draadloos thuisnetwerk uit te breiden.

Er zijn 4 verschillende manieren om het toegangspunt of de repeater aan te sluiten op het thuisnetwerk:

  • PIN-invoer: De producten hebben een PIN-code die aan het apparaat is bevestigd. Dit wordt gebruikt voor de integratie in een netwerk en moet aan het toegangspunt bekend worden gemaakt. Het kan ook nodig zijn om een pincode van de registrar te lezen en deze door de consument in te voeren.
  • Drukknopconfiguratie (PBC): Deze term staat voor configuratie met een druk op de knop. Voor deze procedure hebben de WLAN-router en de repeater een knop nodig die hiervoor is voorzien. Door op deze knop te drukken, begint een fase van twee minuten waarin de apparaten op elkaar kunnen worden afgestemd. Als alles werkt, heeft de repeater direct toegang tot het WLAN. De meeste apparaten in de WLAN-repeatervergelijking hebben deze mogelijkheid ingebouwd.
  • USB-stick (UFD): Met deze optie wordt een USB-stick gebruikt om de relevante gegevens voor de netwerkinstelling naar het apparaat over te brengen.
  • Near Field Communication (NFC): Hier worden de gegevens gesynchroniseerd tussen de verschillende producten met behulp van de NFC-radiotransmissiestandaarden.
https://tevredenconsument.nl/elektronica/computeraccessoires/de-beste-wlan-repeaters/