Winkeltrefpunt
Image default
Financieel

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een boekhouder?

Het bijhouden van een simpele boekhouding is prima te doen. Je hebt met inkomende facturen te maken, je hebt met uitgaande facturen te maken en je moet af en toe een BTW-aangifte indienen. Merk je echter dat de boekhouding bij jouw bedrijf steeds complexer wordt? Dan is dit wellicht het ideale moment om een boekhouder in te gaan schakelen. Met een boekhouder profiteer je in ieder geval de nodige voordelen.

Je hebt veel mogelijkheden

Wil je jouw volledige boekhouding uitbesteden? Of wil je alleen dat de boekhouder een eindcontrole uitvoert? De keuze is aan jou; als je een boekhouder in gaat huren, kun je in ieder geval veel kanten op. Het feit dat je uit meerdere mogelijkheden kunt kiezen, is in ieder geval ideaal. Elke ondernemer heeft immers andere wensen en bevindt zich in een andere situatie.

Je profiteert van belastingtechnische voordelen

Een goede boekhouder weet precies hóe je belasting kunt besparen. Als je jouw boekhouding aan de boekhouder uitbesteedt, weet je dan ook zeker dat je nooit teveel belasting hoeft te betalen. Het geld dat je aan de boekhouder uit moet geven, verdien je op deze manier eigenlijk alweer terug. Vanuit dit perspectief gezien is het inschakelen van een boekhouder eigenlijk gratis.

Je bent van een perfecte boekhouding verzekerd

Als je een boekhouder in gaat schakelen, kun je op zijn kennis en ervaring vertrouwen. Juist daardoor kun je er ook van uit gaan dat je een perfecte- en sluitende boekhouding krijgt. Een sluitende boekhouding, waardoor je ook per kwartaal de juiste hoeveelheid BTW aan de belastingdienst gaat betalen. Dat is wel een prettige gedachte, niet waar?

Het bespaart je een hoop tijd

Doe je op dit moment nog zelf jouw boekhouding? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat hier de nodige tijd in gaat zitten. Door een goede boekhouder in te schakelen, bespaar je veel tijd. Deze bespaarde tijd kun je vervolgens besteden aan dingen die je wél leuk vindt. Veel ondernemers vinden boekhouden niet leuk. Geldt dat ook voor jou? Dan is het dus al helemaal interessant om een goede boekhouder in te schakelen!