Winkeltrefpunt
Image default
Huishoudelijk

De voordelen van een elektrisch deken

De voordelen van een elektrisch deken

Een elektrisch Deken heeft meerdere voordelen. Echter zijn er wel een aantal belangrijke dingen waarop je moet letten. Zo is het echt een aanrader om te kiezen voor een deken met meerdere zones die je kunt verwarmen. Op deze manier wordt je namelijk niet badend in het zweet wakker van het deken omdat je bijvoorbeeld alleen de koude voeten aanpakt. Daarnaast zijn deze modellen vaak ook voorzien van een timer. Dus na de ingestelde tijd gaat het deken uit, want dan lig je toch al lekker te slapen. Dit zorgt niet alleen voor een fijner en niet zwetend gevoel, maar het bespaard ook nog eens stroom. Als je een flink budget hebt dan raden wij je ook aan om te kiezen voor een model met temperatuurbeveiliging. 

Dit zorgt ervoor dat hij nooit boven een bepaalde temperatuur op. Op het moment dat jij het weer kouder hebt zal het deken dan ook automatisch weer aanspringen. De fast heat functie die je op veel modellen zit vinden wij ook een echte aanrader. Hiermee hoef je niet te wachten tot het deken opgewarmd is, maar je zorgt er juist voor dat hij snel warm is. Ook het materiaal is erg belangrijk. Zo is polyester vaak wat lichter van gewicht waardoor je geen belasting hebt op je lichaam. Echter heef katoen weer een ademende functie die ook een groot gedeelte van het zweet kan absorberen als het ware. Dan heb je ook nog die teddy die erg zacht is en echt de favoriet is van veel mensen.

Maak de beste keuze

Wij raden je ook aan om het label best getest goed in de gaten te houden. Dit wil zeggen dat een model door tientallen of soms zelfs honderden mensen goed getest is. Daarnaast voorkom je een miskoop en het is echt niet zo dat de duurste altijd winnen. integendeel juist, je ziet meestal de middenklasse hier tussen te staan.