Winkeltrefpunt
Image default
Huishoudelijk

Screens voor buiten of rolluiken?

De vraag die ons nog weleens wordt gesteld is of klanten het beste kunnen kiezen voor screens voor buiten of voor rolluiken. Het beantwoorden van zo’n vraag kan best lastig zijn, vooral omdat dit verschilt per situatie en smaak.

Daarom nemen wij in dit artikel de verschillen met je door, zodat je zelf kunt beslissen wat het beste bij jou past! Ook zullen we het kort hebben over de voor-en nadelen van zowel screens als rolluiken.

Screens buiten voordelen

Met screens buiten, haal je een ideaal type zonwering in huis. Met een screen is het namelijk zeer eenvoudig om de zon uit huis te weren. Ook bieden screens extra privacy, doordat het onmogelijk is om naar binnen te gluren, wanneer de zon op een screen staat.

Daarentegen kun je wel gewoon naar buiten kijken. Screens zijn dus privacyverhogend. Ook zijn ze verkrijgbaar voor vrijwel elke situatie, zo bestaan er normale screens die je voor een raam kan plaatsen, maar bestaan er bijvoorbeeld ook screens die kunnen dienen als zonwering voor bijvoorbeeld een veranda.

Ze zijn dus werkelijk overal toepasbaar!

Voordelen van rolluiken

Rolluiken hebben eigenlijk meer voordelen dan buiten screens. Zo weren ze de zon uitstekend en kunnen ze ook privacyverhogend werken, met als nadeel dat je zelf ook niet naar buiten kan kijken. Toch zijn er meer voordelen dan nadelen bij rolluiken. Ze maken het bijvoorbeeld inbrekers een stuk lastiger om in te breken en tijdens zowel de winter als zomermaanden isoleren ze je woning!

Gedurende de wintermaanden blijft hierdoor de warmte binnenshuis en in de zomer houden ze de warmte juist buiten!

Screen op maat

Screens worden vrijwel altijd op maat verkocht. Hierdoor wordt de perfecte pasvorm gecreëerd en ziet het er een stuk fraaier uit wanneer ze eenmaal gemonteerd zijn. Doordat screens op maat worden gemaakt, verschillen de prijzen natuurlijk wel per maat.

Rolluiken op maat

Rolluiken op maat kopen is eigenlijk standaard. Er bestaan nagenoeg geen standaard maten omdat er in Nederland zeer veel verschillende bouwstijlen zijn en hierdoor natuurlijk ook ramen en deuren in verschillende afmetingen. Hierdoor worden rolluiken dan ook vrijwel altijd op maat gemaakt, evenals screens.

Wat past het beste bij jouw woning?

Sommige klanten vinden rolluiken maar niets en kiezen daardoor voor screens. Op basis van de voor en nadelen kun je misschien al beter inschatten welk type het beste bij jouw woning past. Kom je er alsnog niet uit?

Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons of een andere winkel opnemen en je wensen kenbaar maken. Succes met het vinden van jouw zonwering!