Winkeltrefpunt
Image default
Mode en Kleding

Waaruit bestaat een teddy jas?

Je kent het misschien wel, omdat je het zo vaak heb zien rondlopen. De Teddy jas, een jas die veel vrouwen de afgelopen jaren heeft gedragen maar welke ook zeker door mannen gedragen kon worden. De jas heeft een ontzettende trend gezet en wordt vandaag de dag nog steeds met liefde gedragen. De Teddy jas zal ook dit jaar 2021 weer terug komen in de wintercollectie dus je zult de jas ook nog wel een tijdje voorbij zien komen. 

Waar word een teddy jas van gemaakt?

De teddy jas is echt ontstaan door de aaibare teddybeer die vroeger iedereen wel had in zijn of haar knuffel collectie. De stof die voor de teddybeer gebruikt wordt heet ‘borg’ en bestaat eigenlijk uit kleine krulletjes. Sommige teddy jassen worden gemaakt van echt schapenwol, deze zijn dan ook nog zachter dan de synthetische stof. 

Een grappig weetje is dat de stof als aller eerst gebruikt werd door Chanel voor verschillende mantelpakjes. Al vielen de mantelpakjes niet bij iedereen in de smaak.

Meubels 

De teddy stof werd al eerder gebruikt voor meubels zoals stoelen, banken en krukken. De stof is namelijk wat sterker en makkelijker dan andere stof. De stof slijt namelijk veel minder snel en dat wil je natuurlijk met je meubels. Daarnaast is de stof heerlijk om aan te voelen en geeft het gelijk een gezellige en warme sfeer in huis. 

De teddy stof lijkt misschien moeilijk schoon te maken maar dat is het echter niet. Je kan bijvoorbeeld kruimels of andere vuiltjes zo met de stofzuiger weghalen. Heb je geknoeid met een sausje of een sapje? Ook dan kan je de stof makkelijk schoon maken met verschillende schoonmaak tips. Zo kan je een vlek het beste schoonmaken met een lauw warm water doekje en gebruik absoluut geen agressieve schoonmaak middelen, hierdoor kan de stof beschadigen.