Winkeltrefpunt
Image default
Meubels

Welke producten en materialen passen bij een industriële woonstijl?

Bij het inrichten van een woning wordt vaak gekozen voor een bepaalde stijl die je terugziet in het interieur. Bijvoorbeeld in de meubels, zoals in de eettafel, kasten, stoelen en in het tv-meubel. Het  is makkelijker om meubels te vinden die bij elkaar passen als je kiest voor een bepaalde stijl.  Je weet op deze manier ook zeker dat je interieur een mooi samenhangend geheel wordt. Een industriële inrichting is al jaren erg populair. In een industriële stijl zien we veel hout en ruwe en robuuste materialen.  De industriële stijl is geïnspireerd op de uitstraling van een oude fabriek, of van een loft, of ouderwets schoolgebouw. De stijl wordt getypeerd door grote open ruimtes en hoge plafonds.  Een eikenhouten tafel met stalen frame past bijvoorbeeld goed in een industrieel interieur. Zoek voor inspiratie bijvoorbeeld eens online op tafel eikenhout

Een keuken in industriële stijl

Bepaalde materialen zien we veel terug in een industriële woonstijl. Zo kun je naast een eiken eettafel bijvoorbeeld ook kiezen voor steigerhout in je interieur. Zoek voor inspiratie daarom ook eens online op tafel steigerhout voor een eettafel of salontafel. Steigerhout kun je bijvoorbeeld ook terug laten komen in je keuken, en in je tv meubel. Bakstenen en muren van beton zien we ook wel terug in woningen met een industriële stijl.  Dit komt omdat een  industriële stijl ook wordt gekenmerkt door onafgewerkte elementen zoals een bakstenen muur. 

Industriële stoelen en banken

Een industriële stoelen en banken zijn vaak gemaakt van leer,  microvezel, of kunstleer. Het frame of de poten zijn van van metaal. Qua kleuren zien we in deze stijl veel cognac, antraciet en bruin. Dit zijn typische kleuren voor een industriële stijl en ze komen veelvuldig terug in een industrieel interieur. Industriële stoelen en banken zien er vaak stoer, robuust en soms een klein beetje afgeleefd uit.  De stoere uitstraling wordt ook gecreëerd doordat de bank er vaak wat doorleefd uitziet doordat er bijvoorbeeld slijtplekken op het leer zichtbaar zijn. Een vintage of tweedehands bank zien we dan ook vaak terug in een industrieel interieur. Industriële banken en stoelen zijn vaak robuust met weinig details en ornamenten. In een romantische interieurstijl zie je veel meer kleine details en tierelantijntjes terug. 

Industriële lampen

De industriële wordt in een industrieel interieur vaak ook doorgevoerd in de lampen. Ze zijn vaak robuust en groot en mogen niet ontbreken in een industriële woonstijl. Er zijn industriële vloerlampen, maar ook hanglampen tafellampen en wandlampen. De lampen zijn vaak gemaakt van robuuste, onafgewerkte materialen zoals bijvoorbeeld metaal dat op sommige plekken geroest is in combinatie met glas. Een combinatie met een mooie kleur verf is vaak ook heel erg mooi. Dit zorgt juist vaak voor de stoere uitstraling die past  in je industriële woonstijl. Industriële lampen voor boven de eettafel zijn vaak groot en rond van vorm. Ze zijn geïnspireerd op de lampen die vroeger bijvoorbeeld in oude fabriekshallen hingen.