Winkeltrefpunt
Image default
Meubels

De belangrijkste stoelen van het huis

De eettafel is in veel huishoudens de belangrijkste tafel van het huis. Hier komt een gezin samen. Aan de eettafel wordt natuurlijk gegeten, maar ook gewerkt en geborreld. De eettafel is voor velen het centrale punt van het huis. Je ontmoet elkaar en voert hier de beste gesprekken. Die tafel is dus heel belangrijk. Maar de stoelen net zo. Je wilt dat mensen comfortabel zitten, maar ook dat de stoel goed bij de tafel past, zodat je comfortabel kunt werken en eten. Kortom, een eettafelstoel moet aan een heel aantal eisen voldoen. Hieronder bespreken we hoe je de juiste stoel kiest.

De maten van een eettafelstoel

Je wilt natuurlijk dat een eettafelstoel de goede maat heeft. Dat wil zeggen, je moet kijken of de breedte en hoogte passen bij jouw tafel. Voor de breedte meet je de tafel op en beslis je hoeveel stoelen je aan de tafel wilt. Wanneer je voor een stoel met armleuningen gaat, let dan op dat die ruimte in beslag nemen. Maar als je voor een stoel zonder armleuningen kiest om die ruimte te besparen, bedenk dan wel dat mensen hun armen natuurlijk nog wel langs hun lichaam kwijt moeten kunnen. Zorg er over het algemeen voor dat mensen niet té opgepropt aan tafel zitten, dat vindt niemand fijn. Let ook goed op de hoogte van de zitting in combinatie met de hoogte van de onderkant van de tafel. Ten eerste moeten je benen natuurlijk goed tussen de stoel en de tafel passen. Maar je wilt ook dat je op eethoogte zit zodat je comfortabel kunt eten zonder naar voren te hoeven buigen en zonder met je kin op tafel te zitten. Wanneer je op de stoel zit, moet de hoogte van de tafel ongeveer tussen je navel en de onderkant van je borst zijn. Probeer dit vooral uit wanneer je een stoel kiest voor aan jouw eettafel.

Stijl en comfort

Naast de maat van de stoel, zijn stijl en comfort natuurlijk ook heel belangrijk. De stijl van de stoel is geheel persoonlijk. Zorg vooral dat je de stoel mooi vindt en dat de stoel bij jouw interieur past. Met een eetkamerstoel van O-form kun je niet fout zitten qua comfort. Al hun stoelen zijn van de hoogste kwaliteit en super comfortabel. Je kunt hier makkelijk een aantal uren lekker op zitten. De prijs kwaliteit verhouding van deze stoelen is heel goed. Wanneer je naar nieuwe eetkamerstoelen zoekt, hebben zij alles wat je nodig hebt!