Winkeltrefpunt
Image default
Meubels

Salontafel kopen? Uit deze soorten en stijlen kan je kiezen

Ben je van plan om een nieuwe salontafel te kopen? Lees dan eerst even dit artikel, want er zijn best een aantal zaken om rekening mee te houden. Een salontafel is namelijk meer dan alleen plek om je kopje koffie op te zetten. Sterker nog, een salontafel is zelfs het meest gebruikte meubelstuk in je huis! Meer dan nog dan je eettafel bijvoorbeeld. Je mag dus best even de tijd nemen om de juiste stijl salontafel bij je interieur te vinden. Lees snel verder!

Verschillende stijlen

Je kan salontafels eigenlijk op een aantal verschillende manieren indelen. Allereerst op stijl. Zo heb je voor elke stijl interieur namelijk wel een bijpassende salontafel. Denk aan de volgende populaire interieurstijlen:

  • Industriële stijl
  • Betonlijk stijk
  • Landelijke stijl
  • Scandinavische stijl

Je kan ervoor kiezen om een salontafel stijl te kiezen die precies aansluit bij je interieur. Dan valt de tafel niet al te veel op en heb je een mooi en praktisch meubelstuk. Maar wees ook niet bang om te experimenteren en een salontafel uit een andere stijl te kiezen. Dat kan je interieur juist een leuke twist geven! Doe als je twijfelt gerust wat inspiratie op. Zo vind je hier een overzicht van alle stijlen salontafels.

Verschillende vormen

Nadat je de salontafel stijl hebt gekozen die het beste aansluit bij jouw interieur ben je er nog niet. Want stijl is een ding, de vorm een heel ander ding. Je hebt namelijk vierkante, rechthoekige en ronde of ovale salontafels. Kies je voor een grote salontafel of juist voor meerdere kleine tafeltjes bij elkaar? Onthoudt dat er niet per se iets goed of fout is. Zorg ervoor dat je een mooie balans vindt tussen praktisch en stijlvol. Vele kleine tafeltjes met verschillende hoogtes is erg leuk, maar probeer daar op zondag maar eens een tapasplank op te zetten.

Het mag ook praktisch zijn

De praktische kant van een salontafel is misschien niet de meest leuke om over na te denken, maar niet onbelangrijk voor je meest gebruikte meubelstuk. Denk in ieder geval over de volgende zaken: kan je lekker je voeten erop leggen? Want laten we eerlijk, dat doet iedereen als er geen bezoek is. En wil je bijvoorbeeld opslagruimte in de vorm van lades in je salontafel? Of ruimte onder het tafelblad om je tijdschriften en kranten neer te kunnen leggen. Extra opbergruimte klinkt erg fijn, maar waak ervoor dat je de salontafel niet gaat gebruiken om al je rommeltjes in op te bergen. Dat zou zonde zijn van je nieuwe salontafel!

Concluderend

Bij het aanschaffen van een nieuwe salontafel moet je met een aantal zaken rekening houden. Kies voor een salontafel stijl die aansluit bij je interieurstijl. Onze persoonlijke favoriet is de industriële salontafel, maar dat komt omdat ik een industrieel interieur heb. Als je dat hebt gedaan hoef je alleen nog maar over de vorm te beslissen. En vergeet niet dat je salontafel ook best een praktisch nut mag dienen. Wat je ook kiest, alvast veel woongenot met je nieuwe salontafel gewenst!