Winkeltrefpunt
Image default
Woning en Tuin

’Gewone’ zitmaaier, zero-turn of een frontmaaier?

Als u eens rondsnuffelt bij een zitmaaier aanbieder zoals De Kock Machines duizelt het u al snel van de enorme keus. Wat is een mulchmaaier nu precies? En waarin onderscheidt de ‘gewone’ zitmaaier zich van de frontmaaier? En wat zijn precies de voordelen? Afhankelijk van de taken die u met uw maaier wilt uitvoeren, de grootte van uw gazon en natuurlijk uw budget kunt u een keuze maken tussen deze machines.

De gewone zitmaaier versus de frontmaaier

De frontmaaier heeft het maaigedeelte voorop de machine. Hierdoor ziet u precies waar u maait, wat handig is als u veel obstakels op uw gazon heeft. Ook voor het maaien onder struiken of laaghangende takken is de frontmaaier ideaal. Alleen het voorste gedeelte hoeft er dan namelijk onder en niet de hele machine (inclusief uzelf). Een ander voordeel van de frontmaaier is dat het maaigedeelte vaak eenvoudig in te wisselen is voor iets anders. Hierdoor haalt u met de aanschaf van één machine ook direct een sneeuwschuiver of bladveger in huis.

De tuintractor

Bij de gewone zitmaaier, ook wel tuintractor genoemd, zit het maaigedeelte onder de machine. De gewone maaier is vaak goedkoper dan de frontmaaier en heeft over het algemeen wat minder onderhoudszorgen. Ook draait deze maaier vaak makkelijker en koopt u voor dezelfde prijs (of zelfs goedkoper) een zitmaaier die sneller maait dan de frontmaaier.

De zero-turn maaier

De zero-turn maaier is een ‘gewone’ zitmaaier zonder draaihoek. U kunt dus met deze zitmaaier op de plaats ronddraaien. Hierdoor maait u heel makkelijk strakke banen die precies op elkaar aansluiten. Bij bijvoorbeeld een frontmaaier is de draaihoek vaak veel groter en moet u een paar keer heen en weer om exact naast de vorige baan uit te komen. U kunt zich voorstellen dat snel draaien bij het maaien van talloze banen op een groot gazon of veld u al snel heel veel tijd scheelt. Bestel uw favoriete machine en geniet snel van de geur van vers gemaaid gras!